מתכון מרק פטריות קטיפתי  ועשיר

מרק פטריות קטיפתי ועשיר

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

מרק פטריות סמיך ועשיר. מתאים לכל זמן בשנה. קטיפתי וטעים. מתאים כמנה ראשונה ואפילו כמנה בפני עצמה. טעים נראה טוב.

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • סיר 20-22 ס"מ
  • כף עץ.

מרכיבים:
  • 50 ג' חמאה - לפרווה מרגרינה.
  • בצל גדול קצוץ.
  • 2 כפות גדושות קמח.
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות.
  • 8 כוסות מים.
  • 1 שמנת לבישול - לפרווה שמנת צמחית.
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • כפית אגוז מוסקט.
  • 2 כפות אבקת מרק בצל או עוף או ציר עוף.
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון.
  • 1/2 כפית מלח.

הוראות הכנה:
  1. צקו שמן שיכסה את התחתית הוסיפו את החמאה והמיסו אותה.
  2. הוסיפו את הבצל וטגנו אותו עד שיהפוך שקוף על אש בינונית.
  3. לאחר מכן הוסיפו את הקמח וערבבו טוב.
  4. הוסיפו את הפטריות החתוכות וטגנו הכל יחד. כ 5 דקות.
  5. הגבירו לאש גבוה. הוסיפו את המים והרתיחו. לאחר שהמים רתחו להנמיך לאש בינונית.
  6. הוסיפו תבלינים. לערבב טוב.
  7. לבשל כ 30 דקות.
  8. להוסיף את השמנת. לבשל עוד עשר דקות.
  9. לטעום. לתקן תיבול. להוסיף פטרוזיליה. לערבב טוב ולהגיש.


 נוצר על ידי: AdrienneThibault 

בתאריך: 11/03/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'