משתוקקים לבגט אוורירי, וקראנצ'י עם קרום פריך וקשה ותוכן רך ואוורירי. הגעתם למתכון הנכון. הבגט מהיר הכנה יותר מלחם רגיל וממלא את הבית בריח נהדר של מאפייה. זמני התפיחה לוקחים זמן אבל סה"כ קל מאוד להכנה.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: מאפה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 3-4
- תבנית אפייה + נייר אפייה / תבנית באגט מעוגלת - בחנויות האפייה
- מיקסר + מערבל בצק (קרס כמו של קאפטן הוק).
- כלי מלבני/ תבנית המתאים לתנור - עם מים.
- מברשת.
- מגבת נקייה / נילון נצמד.
- חותכן בצק מנירוסטה / סכין חד.
- רשת קירור.
- סטופר.
- ל-5 באגטים גדולים או 12 באגטים קטנים.
- 1 ק”ג קמח + למשטח העבודה.
- 24 גרם מלח גס (2 כפות שטוחות).
- 10 גרם שמרים יבשים (2 כפות שטוחות).
- 2 כוסות מים.
- 1/3 כוס שמן זרעי ענבים.
- 1/2 כוס שומשום לבן / שחור.
- ביצה טרופה.
- מערבבים את הקמח עם המלח והשמרים. מוסיפים את המים ואת שמן זרעי הענבים ומערבלים לתערובת אחידה.
- לשים היטב כ-10 דקות על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק חלק, גמיש ומבריק.
- יוצרים עיגול בקערה מהבצק.
- מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה כשעה או עד שהבצק מגדיל את נפחו. מספיקה תפיחה ראשונה קצרה, רק עד שהבצק מגדיל את נפחו בצורה שנראית לעין.
- על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק לחתיכות.
- מרדדים עם מערוך מקומח ומגלגלים את הבצק על עצמו.
- אחרי מנוחה של 3-2 דקות, יוצרים נקניק באורך הרצוי ומעבירים לתבנית האפייה.
- מקמחים קלות ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה נוספת למשך 20-15 דקות.
- מחממים תנור ל - 240C מעלות, מניחים כלי מלא מים בתחתית התנור.
- חורצים את הבאגטים.
- עם מברשת מברישים ביצה טרופה ולאחר מכן מפזרים שומשום.
- מכניסים בזריזות את התבנית לתנור, כדי שלא יברחו החום והאדים, אופים 12-8 דקות בהתאם לגודל הבאגטים ועד להשחמה של הקרום.
- מניחים על רשת קירור, עד שהבאגט נוח למגע.
- לשמור בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/07/2019