עוגה מושלמת מקמח תפו"א
עוגת ספוג מושלמת לפסח טעימה ועסיסית. מי ידע שקמח תפוחי אדמה יכול ליצר עוגות כל כך טובות. אתם חייבים להתרשם בעצמכם
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ללא קמח חיטה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 9-10
- 4 ביצים מופרדות - M.
- סוכר- כוס.
- שמן קנולה- 1/2 כוס.
- יוגורט - (200 גרם).
- גרדה מלימון 1.
- קמח תפוחי אדמה - ½ 1 כוסות.
- אבקת אפייה (10 גרם).
- סירופ סוכר. (מתכון באתר)
- לא חובה- אבקת סוכר לקישוט/ גנאש שוקולד לבן.
- מחממים תנור ל180 מעלות צלזיוס.
- משמנים ביסודיות את התבנית אפייה.
- מפרידים את הביצים לשתי קערות. – חלבון לחוד וחלמון לחוד.
- מקציפים את החלבונים (הלבן) במיקסר עם וו הקצפה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה שנייה מקציפים את החלמונים, מוסיפים בהדרגה את השמן, יוגורט, גרידת הלימון, הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- עם הלקקן מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לחלמונים ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתוך התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170-180C מעלות למשך כ- 30-35 דקות.
- * בכל תנור זה אחרת לכן, בדקו עם קיסם לאחר 25 דקות.
- **העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא נקי.
- מוצאים מהתנור לקירור בטמפרטורת החדר.
- בזמן שהעוגה מתקררת מכינים את הסירופ.
- לאחר שהסירופ מוכן :יש לצקת לאט ובאופן שווה את הסירופ על כל העוגה.
- לתת לסירופ להיספג. לאחר קירור מוחלט שחררו את העוגה מהתבנית.
- מניחים על תחתית/ משטח לעוגה.
- *אפשר להכין לבד משטח לעוגה: לוקחים קרטון של פיצה או קופסא> חותכים עיגול מעט מעל קוטר העוגה> מצפים בנייר אלומיניום> אפשר לסגור את קצוות בגב המשטח עם סלוטייפ. אבל לא חובה. > מוכן.
- ***את העוגה אפשר לקשט באבקת סוכר או בקרם לעוגה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 16/03/2018