עוגה מושלמת משקדים ותפוזים
עוגה בחושה ומשודרגת כי במקום קמח יש לנו שקדים טחונים משכונת הביוקר. קלה להכנה ומאוד טעימה
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ללא קמח חיטה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 40 דקות
מספר סועדים: 7-8
- מיקסר עם וו הקצפה
- לקקן.
- תבנית קוטר 24
- 5 ביצים
- 3 כוסות שקדים טחונים - מנופה
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 כוס שמן
- גרד מתפוז 1(בעונה) ולימון 1
- כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית תמצית שקדים - לא חובה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים את הביצים והסוכר במשך 5 דקות עד שתראו כי הבלילה תופחת.
- מוסיפים המיץ. התמצית והשמן מערבבים.
- מוסיפים את גרד התפוז והלימון.
- יוצקים לתבנית ואופים 60 דקות.
- מצננים על רשת צינון עד לקירור מוחלט.
- הופכים עוגה על על תחתית/ משטח לעוגה ומשחררים את התבנית.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/03/2018