מתכון קציצות ברוטב עגבניות הכי טעימות | יס-שף

קציצות ברוטב עגבניות הכי טעימות

בקר | קציצות | בשרי  
דירוג  

סיר קציצות בשר עם עגבניות. כדורי בשר ברוטב אדום היא ארוחה קלאסית ולא יקרה. אם רוצים אפשר להפוך אותה גם ללא שימורים. ארוחה אשר מוכיחה את עצמה כל פעם מחדש כארוחה חמימה למשפחה וגם לאירוח, עם תוספת אורז או תפ"א.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  קציצות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • סיר סוטאז' (סיר נמוך) 22 סנטימטר / סיר רגיל.
  • מגימיקס עם להב סכין/ פומפיה - לא חובה. 
  • כף ערבוב. 
  • קערה .

מרכיבים:
  • לקציצות (אפשר להכין יום לפני) .
  • 1 בצל גדול קצוץ.
  • 1 כפית: של מלח, כורכום, פפריקה מתוקה.
  • 3 פרוסות לחם רטובות או 3 כפות פירורי לחם- (עדיף).
  • 2 ביצים M.
  • 1 קילו בשר טחון- לכו לפי מבצעים בסופר.
  • לתבשיל:
  • 7 שיני שום קצוצים
  • 2 קופסאות של עגבניות מקולפות וקצוצות או 8 עגבניות שקצצתם במגימיקס.
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה.
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית שטוחה סוכר.
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • מים/ ציר עוף -אם יהיה צורך להוסיף לסיר.
  • פטרוזליה/כוסברה/בצל ירוק - לא חובה
  • * אם יהיה צורך לדעתכם להוסיף לתקן תיבול תוסיפו אבל זה הבסיס האיתן לתבלינים.תתחילו מזה.
הוראות הכנה:
  1. לקציצות:
  2. לשים את כל המרכיבים יחד בקערה. לערבב טוב. להוסיף לבשר הטחון ללוש טוב הכל יחד. לטעום. לתקן תיבול אם צריך. יוצרים כדורים בכף היד ולמקרר לנוח, עד שצריך אותם לתבשיל. מינימום שעה.
  3. לתבשיל
  4. קוצצים בצל. שמים בסיר. לאחר שמזהיב הבצל מוסיפים את שיני השום ומטגנים יחד מעט.
  5. על אש בינונית מוסיפים את העגבניות והסוכר.
  6. מוסיפים את התבלינים. מערבבים טוב. זה שלב מאוד חשוב.
  7. טועמים- משפרים תיבול. אם צריך. מנמיכים אש סוגרים סיר.
  8. נותנים לכל התערובת להתבשל כמה דקות יחד.
  9. מגביהים אש עד לרתיחה - פותחים מכסה - לוקחים את כדורי הבשר מהמקרר. ושמים בסיר.
  10. מעבירה לאש נמוכה -סוגרים מכסה. בשלב הזה אין צורך להוסיף מים כי המים שבעגבניות עדין לא הופיעו בסיר. מבשלים שעה וחצי
  11. בודקים אחרי רבע שעה - אם יש צורך מוסיפים מים או ציר עוף (כי זה יותר טעים). הקציצות צריכות להיות מכוסות 3/4.
  12. מערבבים מידי פעם.
  13. חצי שעה לפני סיום הבישול. בודקים בסיר אם יש יותר מידי מים. פותחים את המכסה לאידוי. מגבירים אש
  14. אפשר לפזר מעט על הקציצות כוסברה / פטרוזליה/ בצל ירוק.
  15. מגישים את הסיר למרכז השולחן. תוספות אפשריות: אורז או תפ"א


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 26/03/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'