נכון . זה לא קאפקייקס אבל זה לא פחות טעים. טעם של גזר מתוק וטבעי. מאפן עסיסי בזכות השמן שגם נותן מזיגה נוחה והתפחה מושלמת. עוגה בחושה סופר טעימה בנראות מושלמת. שתרצו לקחת לעבודה, עם הקפה ובכל מצב.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: מאפינס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 11-12
קערה/ מיקסר עם וו גיטרה.
מגררת / מגימיקס עם וו סכין
מנג'טים רוחב 4 ס"מ
כף גלידה - קוטר 5 ס"מ
תבנית שקעים של 12 מאפינס.
- ½ כוס סוכר חום - (כוסות אוניברסליות).
- 3/4 כוס שמן קנולה/תירס.
- 1 ביצה M.
- חצי לימון סחוט.
- ½ 1 כוסות קמח.
- ½ כפית אבקת אפייה.
- 1/8 מלח.
- ½ 1 כוסות גזר מקולף. קצוץ עם מגררת או מגימיקס.
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- טורפים במיקסר : סוכר. שמן. ביצה ומיץ לימון. עד שגרגירי הסוכר הוטמאו או כ 5 דקות בערך ולא מורגשים. לבדוק בין שתי אצבעות.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים.
- מוסיפים את התערובת היבשה למיקסר ומערבבים על מהירות נמוכה. מוסיפים את הגזר.
- מגבירים לאט מהירות עד שיש תערובת אחידה.
- בעזרת כף הגלידה מוזגים לכל מנג'ט כמות שווה של בלילה. הבלילה צריכה להגיע עד 3/4 מהגובה - אם שמים יותר המאפין לא יצאו יפים.
- אופים כ 20-30 דקות. בכל תנור זה אחרת. תבדקו אחרי 20 דקות עם קיסם. אם יוצא יבש מוכן. אם לא תנו לו עוד 5 דקות ובדקו שוב.
- לאחר שמוכן הוציאו והעבירו למשטח קירור.
- אפשר לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר ולחמם מעט לפני ההגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 31/03/2018