עוגיות אגוזים לגלידה או למוס
עוגיות שהם גם קישוט וגם כפית לאכול עימה את הקינוח. למשל: גלידה, קרם בווארייה או כל קינוח עדין אחר. עוגייה אגוזית ונהדרת בצורת כפית, מעוין, או כל צורה שתבחרו.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 30+
- חותכן - מרובע/ מעוין -הריבועים ומעוינים מתאימים כי הם נוחים לנעיצה בגלידה או במוס. אבל לא חובה.
- אני בחרתי תבניות סיליקון כפיות ועוד.
- תבנית אפייה שטוחה.
- נייר נצמד.
- מערוך
- 100 גרם חמאה ללא מלח - פרוסה לקוביות קטנות - רכה - לפרווה מרגרינה.
- 3 כוסות קמח לכל מטרה או לעוגיות - מנופה.
- 6 כפות אגוזים לוז / מלך - 50 גרם - קצוצים. לא דק מידי.
- 1.5 כוסות סוכר.
- 1 קליפה מלימון.
- 1 ביצה L או 2 M.
- על משטח עבודה שמים את הקמח כהר.
- מוספים את האגוזים. מערבבים טוב.
- יוצרים שוב הר. בהר יוצרים לוע רחב במרכזו.
- שמים את החמאה והסוכר בלוע. את קליפת הלימון. הביצה - ומערבבים קלות עם קצות האצבעות את החומרים שבלוע. אין צורך להגיע לאחידות הבלילה.
- כעט מכניסים את הקמח למרכז ומתחילים לערבב את כל החוומרים עד שמתחילים להווצר פירורים גדולים וקטנים. מרימים את התערבות ומפוררים אותה בין האצבעות עד שהפירורים מתחילים להדבק לגוש גדול.
- שהבצק הופך אחיד - יוצרים ממנו כדור. עוטפים נייר נצמד ושמים במקרר לחצי שעה לקירור.
- זה השלב שאפשר להקפיאו לשימוש במועד אחר למקפיא עד שלושה חודשים. או למקרר עד שלושה ימים.
- מוציאים את הבצק מהמקרר: מרדדים את הבצק על משטח העבודה.
- מחממים תנור ל 200 מעלות.
- יוצרים משטח חלק, בעובי של כ 10 מ"מ בערך. לוקחים קורצן ויוצרים עימו את הצורות. כדאי להשתמש בקורצן ריבועים או מעוינים או כל קורצן/חותכן אחר שמתחשק לכם. הריבועים ומעוינים מתאימים כי הם נוחים לנעיצה בגלידה או במוס. אבל לא חובה.
- מעבירים את עוגיות לתבנית האפייה.
- מעבירים למקרר ל 30 דקות או למקפיא ל 15 דקות- כדי שלעזור לשמירה על צורתם.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים ב 200 מעלות 13 דקות או עד שהעוגיות משחימות מעט.
- מעבירים לרשת קירור.
- שומרים בכלי אטום למשך שבועיים. אפשר גם להקפיא.
נוצר על ידי: SharonCohen בתאריך: 09/04/2018