מתכון מאפינס עם שמנת חמוצה ופרי | יס-שף

מאפינס עם שמנת חמוצה ופרי

מאפים | מאפינס | חלבי  
דירוג  

נראה טוב והכי חשוב- טעים. הוא קצת כמו עוגה יותר כמו לחמנייה מתוקה במילוי פירותי ולא פחות חשוב: קל להכנה. אתם חייבים לנסות

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  מאפינס

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית מאפין של 12 שקעים
  • 12 מנג'טים קוטר 5 ס"מ - לא חובה
  • מיקסר עם וו גיטרה/ קערה
  • כף גלידה קוטר 5 ס"מ/ כף

מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח תופח- מנופה.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 3 כפות סוכר.
  • 1 שמנת חמוצה 200 מ"ל.
  • 1 ביצה M.
  • 100 גרם תפוחים מסוכרים חתוכים לקוביות קטנות (ניתן להוסיף במקום: דובדבנים,אוכמניות,צימוקים, פירות מסוכרים שונים חתוכים לקוביות קטנות וכדומה).
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. במיקסר מערבבים את כל המרכיבים יחד. עד איחוד.
  3. מהבלילה מוציאים כף גלידה שטוחה ומפיליים אותה לתוך המנג'ט.
  4. ***במאפן מסוג זה, אם רוצים, ניתן לאפות ללא מנג'ט ישירות בתבנית. אבל אל תשכחו לשמן טוב את השקעים עם תרסיס או חמאה- לבחירתכם.
  5. אופים כ-30 דקות ב- 180 מעלות. מגש עליון. לאחר 20 דקות לפתוח תנור ולבדוק עם קיסם במרכז המאפן. אם הקיסם יוצא נקי המאפן מוכן.
  6. מוציאים מהתנור לצינון בטמפ' החדר.
  7. לאחר הצינון, מוציאים את המאפן מהתבנית.
  8. מוכן להגשה. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר או במקרר - מחממים מעט לפני ההגשה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 14/04/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'