מתכון משגע עם עוגיות אוראו ושוקולד לבן. מתכון ללא אפייה. ואם אתם אוהבים שוקולד לבן כמוני היא בדיוק בשבילכם. טעימה. עוגת שוויץ לכל ארוע. בטח ליום העצמאות.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שמנת
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 4 שעות
מספר סועדים: 5-6
- תבנית עגולה קפיצית קוטר 26ס"מ
- מגימיקס עם וו להב
- בן מארי-קערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים /מיקרוגל
- מיקסר עם וו הקצפה
- שקף - לא חובה
- לקקן/פלטה מדורגת
- חומרים לבסיס:
- 200 גרם עוגיות אוראו 90 גרם חמאה מומסת
- 25 גרם קקאו - מנופה
- 50 גרם סוכר
- 9 עוגיות אוראו חתוכות לחצאים.
- חומרים למלית: 200 גרם שוקולד לבן
- 1 גבינת מסקרפונה
- 2 מכלים של שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 כוס חלב
- 75 גרם עוגיות אוראו קצוצות גס
- קישוט: (לא חובה)
- 4 עוגיות אוראו חתוכות לחצאים+ 80 גרם עוגיות אוראו קצוצות גס - לקישוט
- לציפוי: 100 גרם שוקולד לבן
- 2 כפות שמנת מתוקה
- כפית חמאה
- להכנת הבסיס:
- שימו שקף מסביב לתבנית. במגימיקס יש לטחון את כל החומרים עד לקבלת תערובת דמויית חול דביק . (לא מספיק דביק? הוסיפו חמאה מומסת). שטחו בתבנית האפייה.
- לאחר מכן הקיפו את קוטרה עם עוגיות האוראו החצויות שהן נשענות על השקף ודחפו אותם קצת פנימה לבסיס. הכניסו במקפיא למשך חצי שעה
- הכנת המלית:
- המיסו את השוקולד הלבן בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים עד שהשוקולד נמס. תנו לו להתקרר מעט. הוסיפו את הגבינה וערבבו יחד עד איחוד.
- הקציפו את שני מכלי השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג וניל, וכוס חלב לקצף יציב
- לקערת המיקסר הוסיפו את: תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן וקערה אחת של אוראו קצוץ וערבבו יחד עד שהתערובות מתאחדות.
- הוציאו את התבנית מהמקפיא. שיפכו את המלית על בסיס העוגה. עברו עם פלטה מדורגת לישור, אם צריך.
- הכניסו למקפיא לחצי שעה.
- בזמן זה הכינו את הציפוי: הניחו בספל 100 גרם שוקולד לבן, כפית חמאה, 2 כפות שמנת מתוקה והמיסו במיקרוגל עד לקבלת בלילה חלקה
- הוציאו את התבנית מהמקפיא. שפכו את הציפוי. פזרו בצורה אחידה בעזרת הזזת הנוזל מצד לצד. עד שהכל מכוסה.
- פזרו 80 גרם פירורי אוראו על המלית. קשטו בחצאי אוראו.
- החזירו למקפיא לפחות ל 3 שעות. להשאיר בתבנית.
- שעה/ חצי שעה לפני ההגשה מוצאים מהמקפיא. שימו על השיש. פתחו בעדינות את הקפיץ מהתבנית. עכשיו מורידים את השקף. שמים על משטח הגשה. מעבירים למקרר.
- בתום הערב, העוגה, או חלק שנשאר ממנה יכול לחזור למקפיא או למקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 16/04/2018