הייתי צריכה להגיע עד פריז כדי להבין שרטטוי אינו רק שם של סרט. אלה תבשיל נהדר לקציצות מהמטבח הצרפתי. מנה קלאסית שחייבים להכיר. חוויה.
כלים:
- מגימיקס.
- סיר נמוך(סוטאז) 28 ס"מ עם מכסה.
- סיר קטן לטיגון ירקות.
- נייר ספיגה/מסננת.
- מחבת לטיגון.
מרכיבים:
- קישור למתכון להכנת קציצות- בהמשך.
- 2 חצילים גדולים חתוכים לקוביות.
- 2 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות.
- 2 קישואים חתוכים לקוביות.
- שמן קנולה- לפי הצורך או שומן בקר.
- 2 בצלים קצוצים.
- 4 שיני שום קצוצות.
- 4 עגבניות קצוצות.
- כוס מים.
- 100 גרם זיתי קלמנטה .
- מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם . אני שמתי חצי כף מלח רגיל וחצי כפית פלפל שחור טחון
- 3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים - בזיליקום, טימין, כוסברה, פטרוזליה
הוראות הכנה:
- הכינו את הקציצות על פי הקישור למתכון בהמשך. מכינים את הקציצות לפי המתכון אבל לא מבשלים אותם. נבשל אותם בהמשך עם הרוטב. שימו בצד.
- קוצצים מה שצריך קיצוץ במגימיקס- ראו במרכיבים. שמים בצד.
- מחממים סיר קטן עם שמן בגובה כ 2 ס"מ. מטגנים בנפרד את החצילים ואת הפלפלים ואת הקישואים. שמים על נייר ספיגה/מסננת כדי לנקז את עודפי השומן
- ***אפציה ב' אפשר גם לטגן הכל יחד על בסיר גדול אש נמוכה למשך זמן ארוך יחסית. אם בחרתם אפשרות זאת ודאו כי החציל מוכן במידה מספקת.
- על מחבת,אש בינונית, עם מעט שמן קנולה, נטגן את הבצל עד כי ישחים קלות.
- נוסיף את השום נוסיף את העגבניות, פלפלים, קישואים, חצי כמות מעשבי הטיבול . נפזר מעל מלח ופלפל שחור- נערבב טוב, כך שהכל מהכל יגיע לכל מקום בסיר.
- נניח בסיר את כדורי הקציצות , נדחוס אותם מעט פנימה לתוך הרוטב. לאחר מכן נוסיף כוס מים.
- מבשלים עם מכסה על להבה נמוכה 45 דקות. לאחר 30 דקות מציצים בסיר, אם הרוטב אינו סמיך ויש מידי נוזלים ממשיכים לבשל את שאר הזמן ללא מכסה.
- לאחר שהרוטב הסמיך נוריד מהאש נפזר את חצי עשבי הטיבול מעל. נגיש בתוספת אורז.
נוצר על ידי: ShoshBarDugo בתאריך: 23/04/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !