מתכון עוגיית ביסקוטי קלאסית | יס-שף

עוגיית ביסקוטי קלאסית

עוגיות | פרווה | פרווה  
דירוג  

"נאפה פעמיים". העוגיות שתמיד אוהבים לקנות. נכין לבד ועוד בקלות. עוגיות הביסקוטי מוכנות על ידי הכנת עוגת אגוזים, פריסתה לפרוסות ואפייתה בשנית עד לייבוש הפרוסות. האפייה הכפולה של העוגיות מאפשרת שמירתן לזמן רב, ולכן נהגו להכין עוגיות אלה כצידה לדרך למסעות ארוכים. יש המון גרסאות לעוגייה הנהדרת הזאת ותוכלו לגוון בכל פעם שיתחשק. לפניכם העוגייה קלאסית שהיא הכי טעימה. אז קדימה למלאכה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

מיקסר עם וו גיטרה

סכין חדה

נייר אפייה



מרכיבים:
  • ½2 כוסות (350 גרם) קמח לכל מטרה - מנופה.
  • ½1 כוסות (350 גרם) סוכר לבן.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • קליפה מגוררת מלימון אחד.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 3 ביצים M.
  • 3 חלמונים -הצהוב של הביצה.
  • 1 שקיות סוכר וניל.
  • 3 כוסות (300 גרם סה"כ) פיסטוקים, אגוזי לוז, אגוזי מלך, חמוציות, שקדים - הכניסו כל מה שמתחשק לכם שיהיה בעוגייה-שלמים.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צ.
  2. מערבבים במיקסר את כל החומרים היבשים. מוסיפים ביצים וחלמונים. מוסייפים את 300 גרם התוספות שבחרנו.מערבבים טוב.
  3. בידיים רטובות מחלקים את הבצק לשני חלקים. ויוצרים שני כיכרות.
  4. מניחים את הכיכרות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. במרחק גדול אחד מהשני. אפילו עדיף מגשים נפרדים. ולאפות בפעמים.
  5. אופים 20 דקות עד שנוצר קרום על הכיכרות והם מוצקות למגע.
  6. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר. עד קירור מוחלט. במידה ולא תחכו עד קירור מוחלט. **אפשר לאפות בלילה ולחתוך ביום למחרת.
  7. לאחר שהתקררו. מחממים תנור ל- 170 מ"צ.
  8. לוקחים סכין חדה מאוד על זה תיפול החיצוניות של העוגייה - וחותכים פרוסות דקות.
  9. מניחים את הפרוסות על תבנית אפייה על נייר אפייה או רשת אפייה ומחזירים לתנור 10-20 דקות עד שהם יבשות וקשות.
  10. מצננים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 27/05/2018

תגובות והערות: (1)
28/05/2018
5/5

תודה. עשיתי והצלחתי.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'