מתאם לכל עונות השנה ולכל מזג אויר. מלא ירקות. משביע וטעים. תמיד טוב שיש במקרר גם אם נגמר מהר.
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
כף עץ.
סיר קוטר 24 ס"מ עם מכסה שגם יש לו מקום במקרר.
- מים כ- 1.5-2 ליטר.
- 2 קישואים גדולים חותכים לריבועים.
- 1 כרישה - רק החלק הלבן - חתוך לעיגולים.
- 2 גזרים- חתוכים לעיגולים או ריבועים
- 1 שורש סלרי גדול- חתוך לריבועים.
- 2 שורש פטרוזיליה חתוך לריבועים או עיגולים
- עלי סלרי - 2 מקלות חתוכים לפרוסות + 2 מקלות לא חתוכים עם העלים.
- קצת פטרוזיליה חתוכה. חופן - לקישוט ולטעם
- קצת שמיר. חופן - לקישוט ולטעם - לא חובה.
- 1 כף אבקת ציר עוף או אבקת ציר ירקות. למרק עם מליחות יותר מודגשת- שימו 2 כפות.
- 1 כפית מלח או לפי הטעם.
- פלפל שחור- לפי הטעם.
- **ניתן להוסיף כל ירק נוסף שמתחשק לכם: אפונה, פטריות, תירס, תפ"א, ברוקולי, וכדומה.
- ממלאים את הסיר במים. כ 1.5 - 2 ליטר. על אש גבוה
- מוסיפים את המלח ואת אבקת המרק. מערבבים.
- לאחר שהמים חמים מכניסים את כל הירקות. חוץ מהפטרוזיליה והשמיר.
- מחכים עד רתיחה.
- לאחר הרתיחה מנימיכים אש למינימום , שמים מעל שני מקלות סלרי עם העלים. סוגרים סיר. המרק מוכן שהירקות שבוא רכים. משהו כמו שעה+.
- לאחר שמוכן- מערבבים, טועמים. מתקנים תיבול. מלח, פלפל אם צריך.
- מוכן. אפשר לאכול. אפשר להגיש כמנה ראשונה. כמנה עיקרית. אפשר לקרר ולהעביר למקרר - ולחמם בסיר/מקרו מתי שמתחשק.
- בהגשה לפזר מעל מעט שמיר ו/או פטרוזיליה.
- **להגיש בצלחת מרכזית, להוספה עצמית: גבינה צהובה שאתם אוהבים גרוסה, לפיזור על המרק- כמו פרמזן על ספגטי. **קבנוס פרוס **שקדי מרק.
נוצר על ידי: DanaSilverman בתאריך: 28/05/2018