מתכון מרק עמוס ירקות קלאסי | יס-שף

מרק עמוס ירקות קלאסי

מרקים | ירקות | פרווה  
דירוג  

מתאם לכל עונות השנה ולכל מזג אויר. מלא ירקות. משביע וטעים. תמיד טוב שיש במקרר גם אם נגמר מהר.

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

כף עץ.
סיר קוטר 24 ס"מ עם מכסה שגם יש לו מקום במקרר.

מרכיבים:
  • מים כ- 1.5-2 ליטר.
  • 2 קישואים גדולים חותכים לריבועים.
  • 1 כרישה - רק החלק הלבן - חתוך לעיגולים.
  • 2 גזרים- חתוכים לעיגולים או ריבועים
  • 1 שורש סלרי גדול- חתוך לריבועים.
  • 2 שורש פטרוזיליה חתוך לריבועים או עיגולים
  • עלי סלרי - 2 מקלות חתוכים לפרוסות + 2 מקלות לא חתוכים עם העלים.
  • קצת פטרוזיליה חתוכה. חופן - לקישוט ולטעם
  • קצת שמיר. חופן - לקישוט ולטעם - לא חובה.
  • 1 כף אבקת ציר עוף או אבקת ציר ירקות. למרק עם מליחות יותר מודגשת- שימו 2 כפות.
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם.
  • פלפל שחור- לפי הטעם.
  • **ניתן להוסיף כל ירק נוסף שמתחשק לכם: אפונה, פטריות, תירס, תפ"א, ברוקולי, וכדומה.
הוראות הכנה:
  1. ממלאים את הסיר במים. כ 1.5 - 2 ליטר. על אש גבוה
  2. מוסיפים את המלח ואת אבקת המרק. מערבבים.
  3. לאחר שהמים חמים מכניסים את כל הירקות. חוץ מהפטרוזיליה והשמיר.
  4. מחכים עד רתיחה.
  5. לאחר הרתיחה מנימיכים אש למינימום , שמים מעל שני מקלות סלרי עם העלים. סוגרים סיר. המרק מוכן שהירקות שבוא רכים. משהו כמו שעה+.
  6. לאחר שמוכן- מערבבים, טועמים. מתקנים תיבול. מלח, פלפל אם צריך.
  7. מוכן. אפשר לאכול. אפשר להגיש כמנה ראשונה. כמנה עיקרית. אפשר לקרר ולהעביר למקרר - ולחמם בסיר/מקרו מתי שמתחשק.
  8. בהגשה לפזר מעל מעט שמיר ו/או פטרוזיליה.
  9. **להגיש בצלחת מרכזית, להוספה עצמית: גבינה צהובה שאתם אוהבים גרוסה, לפיזור על המרק- כמו פרמזן על ספגטי. **קבנוס פרוס **שקדי מרק.


 נוצר על ידי: DanaSilverman  בתאריך: 28/05/2018

תגובות והערות: (2)
31/05/2018
5/5

תודה על המתכון.

28/05/2018
5/5

מה יש לומר על מרק עמוס כל טוב וקל להכנה- מושלם. תודה .


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'