חביתה ברמה אחרת. העובי נותן תחושת פשטידה והטעם מלא בקישואים וגבינות. מעדן. הולך טוב עם לחם ,טחינה וסלט ירקות קצוץ. ארוחת בוקר או ערב מושלמת וקלה להכנה.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: חביתה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 3-4
- קערה
- מסננת
- מחבת טפלון 28 ס"מ
- מטרפה
- פומפיה
- כף/לקקן
- סכין / מרית
- 3 קישואים בינוניים.
- 5 ביצים M.
- 2 כפות פירורי לחם.
- 1/2 כפית מלח.
- 1 שן שום כתוש.
- תרסיס שמן קנולה -לטיגון.
- מגרדים בפומפיה את הקישואים. שמים במסננת. מועכים עם היד וסוחטים את הנוזלים כ 5 פעמים בערך. שמים בצד
- בקערה שמים את הביצים, פירורי לחם, מלח ושום מערבבים טוב במטרפה.
- להעביר בשלבים את הקישואים לתערובת ולערבב עד שיש בלילה מעורבבת טוב.
- זה הזמן להכניס את התוספות: - לא חובה- כמו גבינת פרמזן / מוצרלה/גבינה כחולה/ גאודה או פרוסות פלפל חריף וכדומה. לערבב טוב. כמו כן להשאיר גם לקישוט.
- משמנים מחבת. מרססים שמן קנולה על המחבת. נותנים לשמן להתחמם כחצי דקה.
- שופכים את הקערה הנוזלית למחבת ומישרים בעזרת כף או לקקן.
- על אש בינונית מבשלים צד אחד כ 10 דקות או עד השחמה.
- מחלקים עם סכין/מרית את הפשטידה לארבעה משולשים או יותר והופכים כל משולש בנפרד . אפשרות נוספת: להפוך את המחבת על צלחת הגדולה מהמחבת. החביתה תיפול על הצלחת. ואז להגליץ חזרה למחבת.
- מבשלים עוד כ- עשר דקות. עד השחמה ועד כי נראה כי הפשטידה יציבה ולא נוזלית.
- נעביר לצלחת מרכזית לצד בגט חם, סלט ירקות קצוץ, טחינה וקנקן מים קרים עם פרוסות לימון חתוכות לקוביות. ארוחת בוקר או ערב מושלמת.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/06/2018