עוגת גזר בציפוי קרם גבינה היא עוגת הגזר האהובה ביותר. כאן היא מובאת בגרסה המוקטנת שלה עם אגוזים המוסיפים טעם רב. אפשר לזלף מעל קרם גבינה, אבל רצינו שתראו כמה הם נראים טוב גם ללא.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: קאפקייקס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 12+
- תבנית 12 שקעים. / תבנית עגולה קוטר 22 / אינגליש קייק
- *****
- 12 מנג'טים מנייר + 2 מנג'טים מקרטון / 14 מנג'טים מקרטון.
- מיקסר וו גיטרה+2 קערות / 2 קערות גדולות+ מטרפה
- פומפייה/ מעבד מזון עם דיסקית פומפייה.
- כד מזיגה
- רשת קירור
- 1 כוס קמח לבן - מנופה.
- 1 כפית סודה לשתייה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1 כפית שטוחה קינמון.
- חצי כפית מלח.
- חצי כוס שמן תירס (או חמניות, קנולה).
- 1 כוס סוכר לבן.
- 2 ביצים M.
- 1/2 כפית ג'ינגר טחון- לא חובה.
- 1/8 כפית ציפורן טחון- לא חובה.
- חצי כוס אגוזים קצוצים. מכל סוג שתרצו: מלך, פקאן , לוז.
- 4 גזרים גדולים קלופים וקצוצים
- מחממים תנור 180 מ"צ.
- מערבבים את הקמח והסודה, מלח, אבקת האפייה והקינמון (גינגר וציפורן) בקערה עד איחוד.
- בקערה נפרדת, טורפים את השמן הסוכר והביצים. מוסיפים את קערת הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את האגוזים והגזר ומערבבים לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לכד מזיגה ומוזגים 3/4 בלילה לכל מנג'ט. אחרת הבלילה תגלוש.
- מעבירים לתנור, 180 מעלות כ- 30 דקות. הקאפקייקס מוכנים כאשר סכין הננעצת יוצאת יבשה.
- מעבירים לרשת קירור.
- שמים במקרר עד שבוע בקופסא אטומה. להגשה מביאים לטמפרטורת החדר. ניתן גם לשמור בטמפרטורת החדר כשלא חם מידי.
- אם רוצים, מעטרים בציפוי קרם גבינה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/06/2018