מתכון קלאסי להכנת קלתית. משמש בעיקר לתחתיות ומכסי פאי, קיש, טארט, פוטיפורים ועוד.
כלים:
- תבנית מסולסלת קוטר כ- 20-24 ס"מ / 8 תבניות פאי קוטר 8 ס"מ /4 תבניות פאי קוטר 14 ס"מ.
- מזלג
- מערוך
- רשת קירור
- מעבד מזון וו פלסטיק
- נייר אפייה.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
מרכיבים:
- יוצר כ -500 גרם בצק.
- לקלתית מלוחה:
- 2 כוסות קמח רגיל - מנופה.
- 1/4 כפית שטוחה מלח.
- 150 גרם חמאה / לפרווה -מחמאה/מרגרינה-ההמלצה שלנו: יש לפרוס את החמאה לאורכה לפרוסות דקות ולאחר מכן פרוסות דקות לרוחב או לבצוע עם הידיים.
- 1 ביצה L- או שני חלמונים מביצה L.
- 3 כפות מים קרים מאוד/ חלב/שמנת מתוקה.
- שינויים לקלתית מתוקה:
- 1 כף סוכר - וללא מלח.
- לשימון התבנית: תרסיס קנולה ומעט קמח.
- לאפייה עיוורת: 1 ביצה S - טרופה.
הוראות הכנה:
- מעבדים עם המעבד מזון בפולסים קצרים את החמאה, קמח, מלח/ סוכר ומים, עד קבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ועוד כמה פולסים קצרים. לא לעבד את הבצק יותר מידי- עיבוד יתר יהפוך את הבצק ליותר אלסטי וגמיש מה שיגרום לו להתכווץ ולצנוח בזמן האפייה. כמו כן, אל תמתחו את הבצק בזמן הנחתו על התבנית, הוא רק יתכווץ מחדש.
- מעבירים למשטח עבודה - יוצרים כדור. מעבירים למקרר לשעה מינימום.
- עם מערוך מרדדים את הבצק לעובי כ- 2-3 מ"מ, לגודל שיכסה את הבסיס ואת הדפנות ועם תוספת קטנה שתאפשר חיתוך.
- מעברים את הבצק לתבנית המשומנת מראש עם תרסיס קנולה.
- מהדקים את הבצק לדפנות ולבסיס.
- דוקרים את הבצק עם מזלג לכל אורכו ורוחבו.
- מעבירים למקפיא לחצי שעה.
- לאחר רבע שעה ,מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו.
- אופים 20 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת קירור.
- ניתן לעשות זאת גם בשני שלבים: שלב האפייה העיוורת: נכניס למקפיא את הקלתית ל כ- חצי שעה. לאחר מכן, מניחים על הבצק נייר אפייה, עליו מניחים משקולת אפייה או מפזרים שעועית. לאחר מכן, מכניסים לתנור ל-15 דקות. לאחר 15 דקות מורידים את המשקולת. בקערה קטנה מערבבים ביצה ועם מברשת מורחים על בסיס ודפנות הפאי.
- ומכניסים שוב לתנור ל-15 דקות או עד שהקלתית מזהיבה לחלוטין.
- מעבירים לרשת קירור. רק לאחר שהקלתית צוננה ממשיכים בעשייה.
- שמירה: *לאחר האפייה ניתן לשמור 3 ימים במקרר/במקפיא עד חודש. *לפני אפיה, ניתן לשמור את הבצק, בשקית אטומה עד חודשיים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/07/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !