מתכון פרוסות בטטה בתנור | יס-שף

פרוסות בטטה בתנור

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

תפוח אדמה עם טעם מתוק, עמוק ונימוח. ירק שאינו רק בעל יתרונות תזונתיים ידועים, אלה גם תוספת נהדרת לכל ארוחה: לתבשיל, לשניצל, לקציצות. קל מאוד להכנה. צבעה הבוהק של הבטטה מוסיף צבע לכל צלחת. הכנה קלה ותמורה גדולה.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • תבנית אפייה
  • נייר אפייה
  • מברשת
  • מזלג

מרכיבים:
  • 1 בטטה בינונית - שימו לב כי הבטטה קשה והקליפה חלקה ואין עליה ניצים והרבה כתמים.
  • שמן זית / שמן קנולה
  • מלחייה
  • אורגנו-לא חובה
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל180 מ"צ טורבו
  2. שוטפים את הבטטה אין צורך לקלף קליפה.
  3. פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי 2 אצבעות בערך או פחות.
  4. מניחים את פרוסות הבטטות בתבנית על נייר אפייה.
  5. במברשת עוברים על כל בטטה עם מעט שמן זית. משני הצדדים. מניחים בתבנית.
  6. מפזרים על כל בטטה מלח.
  7. מעט אורגנו-לא חובה
  8. אופים כשעה, שעה וחצי - תלוי בעובי הפרוסות.
  9. הבטטה מוכנה כשהיא רכה ומזלג ננעץ בה בקלות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 06/07/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'