תפוח אדמה עם טעם מתוק, עמוק ונימוח. ירק שאינו רק בעל יתרונות תזונתיים ידועים, אלה גם תוספת נהדרת לכל ארוחה: לתבשיל, לשניצל, לקציצות. קל מאוד להכנה. צבעה הבוהק של הבטטה מוסיף צבע לכל צלחת. הכנה קלה ותמורה גדולה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 2-3
- תבנית אפייה
- נייר אפייה
- מברשת
- מזלג
- 1 בטטה בינונית - שימו לב כי הבטטה קשה והקליפה חלקה ואין עליה ניצים והרבה כתמים.
- שמן זית / שמן קנולה
- מלחייה
- אורגנו-לא חובה
- מחממים תנור ל180 מ"צ טורבו
- שוטפים את הבטטה אין צורך לקלף קליפה.
- פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי 2 אצבעות בערך או פחות.
- מניחים את פרוסות הבטטות בתבנית על נייר אפייה.
- במברשת עוברים על כל בטטה עם מעט שמן זית. משני הצדדים. מניחים בתבנית.
- מפזרים על כל בטטה מלח.
- מעט אורגנו-לא חובה
- אופים כשעה, שעה וחצי - תלוי בעובי הפרוסות.
- הבטטה מוכנה כשהיא רכה ומזלג ננעץ בה בקלות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/07/2018