קאפקייקס שוקולד ללא גורמי אלרגיות. אתם רוצים להכין קאפקייקס למסיבה ואתם יודעים שיהיו בה אנשים/ילדים שאלרגיים לאגוזים, ביצים או חלב? הקאפקייקס האלה יתאימו בול.גיליתי אותם במסיבה. כלכך התלהבתי מהטעם והופתעתי, כששאלתי על המתכון, שיש בכלל קשר לבריאות. ללכת בטעם על בטוח. אפשר להכין גם עוגה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: קאפקייקס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 11-12
- קאפקייקס 5 ס"מ קוטר / תבנית עגולה קוטר 20 ס"מ.
- תבנית 12 שקעים+ בכל שקע שימו מנג'ט.
- מיקסר וו גיטרה
- כד מזיגה
- ½1 כוסות קמח לכל מטרה או קמח לעוגה - מנופה
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס אבקת קקאו - מנופה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- ½ כוס שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼1 כוסות מים מנרלים/מסוננים/ מי ברז
- לקישוט: אבקת סוכר - מנופה
- מחממים את התנור ל־180 מעלות.
- במיקסר על מהירות בינונית-גבוהה, מערבלים יחד את השמן, הסוכר, תמצית הווניל, מים לתערובת אחידה.
- מוסיפים על מהירות נמוכה את הקמח, הקקאו, הסודה והמלח. עד איחוד.
- מעבירים לכד מזיגה. התערובת הינה נוזלית שמאפשרת מזיגה קלה ונוחה.
- ממלאים כל מנג'ט רק עד 3/4 מגובהו.
- אופים 30 דקות או עד עד שקיסם שננעץ למרכז העוגות יוצא נקי.
- מוציאים את הקאפקייקס מהתבנית ומניחים לצינון מלא על רשת קירור.
- לפני ההגשה מפזרים על הקאפקייקס אבקת סוכר.
- אפשר לשמור בטמפרטורת החדר או במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 19/07/2018