עוגיות פריכות וטעימות שירשימו את כולם בימי החג ויוסיפו לאווירת החג. ניצור עוגיות המתאימות לראש השנה בעזרת חותכנים בצורת: תפוח, שופר, דבורה, כוורת וכו'. נגיש על צלחת חגיגית לשולחן. **ניתן גם להוסיף שלב נוסף ולזגג ברויאל איסינג או ליצור את העוגיות עם בצק צבעוני.**הבצק נוח לעבודה לילדים.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חגי ישראל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 12+
כ- 20 עוגיות. תלוי בגודל החותכנים.
******
מיקסר+ וו גיטרה.
מערוך.
תבנית אפייה ועליה נייר אפייה.
רשת קירור.
חותכנים בצורות שונות המתאימות לראש השנה: שופר, תפוח, רימון וכדומה.
- 2 כוסות קמח לכל מטרה- מנופה.
- 1/4 כפית אבקת אפייה.
- 1 כוס סוכר לבן.
- 100 גרם מרגרינה רכה/ לחלבי: חמאה רכה.
- 1 ביצה L.
- 1 כפית תמצית וניל או חצי כפית תמצית ורדים - או כל תמצית אחרת לבחירתכם.
- 1/4 כפית מלח.
- במיקסר ערבבו יחד על מהירות בינונית את המרגרינה והסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
- הוסיפו את הביצה, ערבבו לאיחוד.
- הנמיכו מהירות במיקסר והוסיפו את שאר החומרים עד איחוד.
- העבירו למשטח עבודה ולושו מעט עם הידיים.
- עם מערוך רדדו את הבצק לעובי של כ- 4 מ"מ.
- קמחו מעט את החותכנים, וחיתכו עימם את הבצק לצורות שונות. העבירו לתבנית האפייה.
- לאחר שתבנית האפייה מלאה, הכניסו למקרר או למקפיא לכ- 1/4 שעה.
- חממו תנור ל 180 מ"צ.
- אפו את העוגיות כ-7-10 דקות או עד שהן מקבלות צבע חום בהיר.
- העבירו לרשת קירור. לאחר קירור מוחלט העבירו לכלי אטום בטמפרטורת החדר.
** אפשר לקשט את העוגיות עם רויאל איסינג או לצבוע את הבצק בצבעי מאכל או כל קישוט אחר שתרצו.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 27/08/2018