רוטב פלפל שחור לסטייק עם חרדל דיז'ון, שמנת ועוד המון דברים טובים, היוצרים יחד רוטב נפלא לסטייק. לפניכם שתי אפשרויות הגשה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: רוטב
רמת קושי: קל
סוג מתכון: לא כשר
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 2-3
- מחבת עמוק -עדיף ברזל.
- כף ערבוב.
- כלי לרוטב.
- לסטייק: מעט שמן זית+ מעט חמאה. (לכשר: ללא חמאה)
- לרוטב:
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים/ללא גרגירים.
- כף שמן זית.
- 4 בצלי שאלוט קצוצים דק.
- 2 כפות ברנדי.
- שן שום אחת גדולה, כתושה.
- 250 גרם שמנת מתוקה.
- 250 מ"ל ציר בקר.
- 30 גרם חמאה.
- 1 כפית גדושה של פלפל שחור שלם/ כתוש טרי.
- 1/4 כפית גרגירי חרדל - לא חובה.
- הוציאו את הסטייקים כחצי שעה לפני הבישול. אם רוצים מטבלים את הסטייק במלח.
- נחמם מחבת על אש בינונית נמזוג למחבת שמן זית. נוסיף את החמאה עד שתימס. נערבב.
- נוסיף את הסטייקים. נבשל בהתאם למידת הבישול שאנו אוהבים.
- לאחר שהסטייקים מוכנים נעביר אותם לצלחת בצד וניתן לבשר לנוח.
- נמשיך בבישול עם אותו המחבת.
- על אש בינונית-נמוכה נוסיף למחבת שמן, וחמאה . נמיס את החמאה.
- נוסיף את השום ואת הבצל ונטגן מעט ולאט .
- נוסיף את הפלפל השחור. ונערבב יחד.
- נוסיף ברנדי. נערבב.
- נוסיף את הציר. נוסיף את השמנת והחרדל ונערבב עד שיהיה מרקם סמיך.
- לבדוק האם מוכן: אפשר לטבול את הכפית, אם הרוטב נדבק לגב הכפית, סימן שהרוטב מוכן.
- טועמים. מוסיפים מלח אם צריך.
- עכשיו יש שתי אפשרויות: *להעביר את הרוטב לכלי לרוטב אותו נגיש לצד הסטייק. **לטבול את הסטייק במחבת ולכסות אותו ברוטב להעביר לצלחות ולהגיש.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 17/09/2018