תבשיל צפון אפריקאי מושלם. אפשר להחליף את בשר הטלה עם כל בשר אחר, המתאים לבישול ארוך. למשל: צלי כתף, שריר קידמי, קשתית, חזה, אוסובוקו, צוואר ועוד.. תוספת: קוסקוס/ אורז/ תפוח אדמה.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: תבשיל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 5-6
- סיר ברזל או סיר אחר לבישול ארוך. קוטר 28 ס"מ.
- 3 קעריות בינוניות.
- סיר בינוני
- כף עץ
- מסננת.
- קופסא קנויה של גרגירי חומוס שלם 290 גרם - ללא המים. - אפשר גם להכין לבד.
- 2 חצילים גדולים.
- מלח , פלפל שחור גרוס
- 10 עגבניות- רצוי מזן תמר.
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט.
- 2 ק"ג בשר טלה חתוך לקוביות גדולות. או כל בשר אחר המתאים לבישול ארוך.
- 4 כפות שמן קנולה
- 6 פלפלי צ'ילי קצוצים.
- 2 כפות גינגר טרי מגורד.
- 4 שיני שום קצוצות.
- 1. כפית חומץ.
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה.
- 1 כף כוסברה טרייה קצוצה.
- 1 כוס כוסברה יבשה
- שמן קנולה לטיגון החצילים.
- חותכים את החצילים לקוביות בינוניות 2.5 ס"מ לערך . מטגנים בסיר עם שמן עד להזהבה. שמים במסננת בצד.
- חולטים את העגבניות במים רותחים. מקלפים את הקליפה. מסלקים את הגרעינים וחותכים לריבועים. שמים בקערה בצד.
- בקערה שמים: כמון, כוסברה יבשה , מלח, אגוז מוסקט: מצפים את ריבועי הבשר עם התבלינים כך שיצפו אותו בכל צדדיו.
- מחממים קדרה / סיר הברזל על אש בינונית מוסיפים מעט שמן קנולה ומשחימים בו את הבשר מכל צדדיו עד שיזהיב.
- מוסיפים את החצילים עם הבשר , כ2 דקות מערבבים ללא הפסקה
- מוסיפים צילי וג'נג'ר ומבשלים עוד 3 דקות. מערבבים ללא הפסקה
- מוסיפים את החומץ והעגבניות. מערבבים.
- מנמיכים להבה.
- מבשלים כשעה וחצי עם מכסה**. לאחר מכן מוסיפים את החומוס, ללא המים מהקופסא.
- מבשלים עוד עשר דקות.
- בודקים את התיבול. מתקנים תיבול אם יש צורך. חצי שעה לפני שורצים להגיש מסירים מכסה. מגביהים אש ונותנים לנוזלים להתאדות.
- לפני ההגשה: מפזרים פטרוזיליה וכוסברה טרייה מעל התבשיל. . ומגישים את הסיר לשולחן. **בסיר ברזל אתם יכולים בישול ארוך של מספר שעות. כמו חמין. אבל מה שבטוח לא פחות משעתיים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/02/2018