כדורי בשר שהם ארוחה שלמה- בשר טחון ואורז מעורבבים עם תבלינים ועשבי תיבול טריים ויוצרים יחד מנה נפלאה הנראת כקיפוד. לכן אצלנו קוראים לה: "ארוחת קיפודים". טעים וקל להכנה. מתאים לארוחות בערבי שישי ולהפתעת כולם שאכן הכנתם קיפודים לארוחת ערב.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: קציצות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 9-10
- סיר סוטאז רחב- כ 30 ס"מ עם מכסה.
- כף עץ.
- סטופר.
- מגימיקס וו להב - לחיתוך עשבי התיבול ולבצל.
- לקציצות:
- צרור כוסברה קצוצה דק.
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
- 2 בצלים טחונים במעבד מזון.
- 3 שיני שום כתושות.
- 500 גרם בשר בקר טחון- לכו לפי מבצעים.
- 1/2 ק"ג אורז בסמטי (רק בסמטי, אחרת לא תווצר צורת הקיפוד).
- 1 כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/8 פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- 1 כפית כורכום.
- לרוטב:
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות.
- 1 כרישה פרוסה דק. רק החלק הלבן.
- 2 שיני שום פרוסות דק.
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק. (לאוהבי החריף).
- 3 כפות שמן קנולה.
- 1 ליטר ציר עוף.
- 4 לפתות קטנות מקולפות, פרוסות לעיגולים וכל עיגול לפסים.
- 1 כפית כורכום טחון.
- 1 לימון סחוט.
- 1 כפית מלח- או לפי הטעם.
- 1/4 פלפל שחור גרוס- או לפי הטעם.
- בקערה גדולה מכניסים את כל המצרכים לכדורים. לשים טוב טוב כ- 5 דקות לפחות. שימו סטופר. שמים בצד.
- לרוטב: מחממים את הסיר בשמן. מוסיפים את הבצל ואת הכרישה ומטגנים. מערבבים מידי פעם עם כף עץ. עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים שום ופלפל חריף. מערבבים.
- מוסיפים את ציר העוף, כורכום, לימון מלח ופלפל מערבבים טוב ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הלפתות, מנימיכים מעט אש ונותנים להם להתבשל 15 דקות. על השעון.
- לוקחים את קערת הבשר ויוצרים כדורים בגודל של כדור טניס. מהדקים אותם טוב.
- מניחים אותם בסיר במרווחים אחד מהשני. הרוטב צריך להגיע עד מחצית מגובהם. אם חסר מוסיפים מים חמים.
- מבשלים את הכדורים ללא מכסה , על אש בינונית, כ 15 דקות.
- לאחר מכן סוגרים מכסה, מנימיכים אש ולא פותחים את הסיר במשך 40 דקות, על השעון.
- מגישים את הסיר למרכז שולחן, להפתעת כולם שאכן הכנתם קיפודים לארוחת ערב.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/09/2018