הקיש שלא תפסיקו להכין. בצק עלים עשוי מושלם עם מלית של ביצים טריות, גבינת עמק וקשקבל איטלקי והכל מעורב עם נגיעות של בצל גינה המוסיף חריפות עדינה לשמנת המתוקה. טעים טעים וקל להכנה. אתם חייבים לנסות.
כלים:
- תבנית קיש קוטר 24-26 ס"מ - רצוי מתפרקת / תבנית פאי מלבנית 21.5X31.5 - רצוי מתפרקת.
- קערה בינונית.
- כף לערבוב.
- סכין.
- כף/מברשת.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
מרכיבים:
- 200 גרם בצק עלים מרודד- מופשר - בכל סופרמרקט.
- למלית:
- 200 גרם גבינת קשקבל / פרמזן - מגוררת.
- 100 גרם גבינת עמק - מגוררת.
- 2 בצלים ירוקים, בצלי גינה -פרוסים לעיגולים.
- 2 ביצים M.
- 1.5 מיכלי שמנת מתוקה (375 מ"ל).
- 1/2כפית שטוחה מלח שולחן- או לפי הטעם.
- 1/4 כפית שטוחה פלפל שחור טחון- או לפי הטעם.
- ניתן לעטר בפסי בצל גינה.
הוראות הכנה:
- מדליקים תנור ל- 200 מ"צ טורבו.
- מרדדים את הבצק עלים לקוטר כזה שיהיה לבצק שוליים רחבים מחוץ לתבנית.
- מעבירים את הבצק לתבנית
- מערבבים את כל מוצרי המלית בקערה.
- מוזגים את המלית לתבנית.
- את העודפים מקפלים על המלית. עם מברשת או כף, לוקחים מעט מהמלית ויוצקים על הבצק שקופל.
- אופים כ-45 דקות.
- הקיש מוכן כאשר המלית מתיצבת ומזהיבה.
- לבדיקה: *הכניסו סכין, לא קיסם, למרכז המלית - במידה ואינו יוצא נוזלי. הקיש מוכן. **כמו כן, הקיש צריך להתנדנד מעט שנותנים לו ניעור קל המראה שהקיש לא נאפה יתר על המידה.
- העבירו לרשת קירור לכעשר דקות. הוציאו מהתבנית המתפרקת. אם התבנית לא מתפרקת, הגישו עם התבנית למרכז השולחן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/10/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !