מתכון עוגת פרג, עוגת נְמָלִים | יס-שף

עוגת פרג, עוגת נְמָלִים

עוגות | ללא קמח | חלבי  
דירוג  

עוגת פרג לא קמח. טעימה, גבוהה, עסיסית, קלה להכנה. הילדים קוראים לה "עוגת נמלים" כי הפרג הוא תבלין שנראה כמו נמלים קטנות.. אחת עוגות הספוג האהובות במשפחתנו. תחושת גרגירים מתוקים בכל ביס ומידי פעם קראנץ' של אגוזים. ניתן לעטר בקרם וניל משגע.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ללא קמח

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית קוטר 24/10-26 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט.
  • מיקסר +וו הקצפה.
  • 1 קערה גדולה - לחלמונים.
  • מטרפה.
  • לקקן.
  • רשת קירור.
  • סכין.
  • מזלג- במידה ומוסיפים סירופ סוכר. 
  • פלטה מדורגת - במידה ומוסיפים קרם וניל. 

מרכיבים:
  • 6 ביצים - מופרדות.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 250 גרם פרג טחון. (לקנות טחון במקום בחנות תבלינים/ אם לא לשימוש באותו היום, יש לשמור במקפיא עד השימוש. אם יש לכם פרג שקניתם מזמן ונח במזווה העוגה תצא מרירה)
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה.
  • 2 כפות שמן קנולה.
  • 1 כוס אגוזים שבורים/ מרוסקים או טחונים או כל סוג אחר של אגוזים- לא חובה.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • סירופ סוכר - מתכון בהמשך.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל170 מ"צ טורבו.
  2. מקציפים במיקסר את החלבונים (הלבן של הביצה) והסוכר לקצף יציב מאוד.
  3. בקערת חלמונים מקציפים את החלמונים מוסיפים את השמן, תמצית וניל, אבקת אפייה מנמיכים מהירות מוסיפים את האגוזים מערבבים טוב.
  4. מוסיפים בעדינות את קערת החלמונים לקערת החלבונים ומערבבים עם לקקן.
  5. מוסיפים את הפרג ומערבבים עם לקקן.
  6. מעבירים לתבנית האפייה. מכניסים לתנור ל 45 דקות. אם רוצים אפשר לשים בתחתית התנור קערה עם מים.
  7. לאחר 45 - מכניסים סכין באמצע העוגה אם הסכין יוצא יבש- העוגה מוכנה. מעבירים לרשת קירור.
  8. מוסיפים סירופ סוכר- מתכון בהמשך. אם רוצים ציפוי לעטר בקרם וניל (לא חובה), מתכון בהמשך.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 14/10/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
5 משתמשים סימנו 'כן'