מתכון בסיסי להכנת שקשוקה. אחרי שיודעים את הבסיס, אפשר לשים בה כל מה שאוהבים. מחבת ברזל לוהטת מלאה בשקשוקה עסיסית לצד בגט וטחינה. והכל, בקלי קלות.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: בשר בקר
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 2-3
- מחבת עמוקה - 26 ס"מ. (בחרו מחבת בהתאם למספר הביצים שתרצו להוסיף).
- כפית ערבוב.
- 6 עגבניות גדולות בשלות -קצוצות.
- 2 שיני שום כתושות.
- כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון- או לפי הטעם.
- 1/4 כפית כמון - או לפי הטעם.
- 1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה - או לפי הטעם. הבחירה לפי קהל היעד.
- 100 גרם רסק עגבניות.
- 6 ביצים.
- לטיגון שמן קנולה
- לעיטור וטעם: מעט פטרוזליה קצוצה- לא חובה.
- **תוספות לבחירתכם נקנקיות מרגז/ חציל/ תרד/ גמבה וכו'
- **מספר הביצים והעגבניות צריך להשתנות בהתאם לגודל המחבת שברשותכם.
- מחממים מחבת בשמן קנולה בלהבה בינונית .
- מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות, תבלינים ושום- מערבבים יחד.
- מאדים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. שהבלילה לא תהיה מימית מידי.
- מוסיפים את הביצים. שוברים כל ביצה בנפרד לתוך המחבת. אחת ליד השנייה עם מרווחים. בהתאם לגודל המחבת.
- מנמיכים אש, מבשלים עד שהביצים מתגבשות.
- מפזרים מעל מעט פטרוזליה- לא חובה. ומגישים.
- ניתן להוסיף בשלב 2 : נקנקיות מרגז, נקניקיות, חציל, תרד, פלפל, פלפל חריף, בצל ירוק, גבינה....מה לא? כל אחד לפי טעמו.
- מגישים את המחבת למרכז השולחן לצד טחינה ובגט.
- אפשרות נוספת: בתנור. שחומם מראש ל 200 מ"צ טורבו. מכניסים את המחבת, המותאם לבישול בתנור. עד שהביצים מתגבשות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/10/2018