פשטידת גבינה עם קשקבל ובולגרית וגבינה לבנה והמון תבלינים מצוינים וגם שמנת מתוקה ושמנת של פעם. מושלם. פשטידה טעימה וקלה להכנה. כיוון שמערבבים הכל יחד ומכניסים לתנור- מוכן.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: גבינות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 5-6
- תבנית קוטר 24-26 ס"מ. משומנת ומקומחת מעט. או עטופה בנייר אפייה- בבסיס ובדפנות.
- קערה.
- כף ערבוב.
- 1 גביע גבינה לבנה 9 אחוז או יותר - לא חובה.
- 200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת.
- 200 גרם גבינה בולגרית, מגוררת.
- 4 ביצים M.
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל).
- 4 כפות קמח.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1 גביע שמנת של פעם.
- כ-1/2 כוס שמיר קצוץ.
- כ-1/2 כוס עירית קצוצה דק.
- מלח חצי כפית- או לפי הטעם.
- פלפל שחור גרוס, רבע כפית או לפי הטעם.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צ.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
- מעבירים לתבנית האפייה.
- אופים כ- 60 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.
- מצננים מעט ומגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/02/2018