דגים הם מנה פופולרית בישראל ולא סתם. קלים להכנה וטעימים טעימים. דג דניס או פורל בתנור או כל דג אחר שתרצו, הדג ידוע בתכונותיו הבריאותיות וטעמו המשגע. אתם חייבים לנסות.
קטגוריה: דגים
תת-קטגוריה: דג שלם
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 2-3
- נייר אפייה/ אלומניום.
- תבנית מרובעת.
- מסננת.
- מיץ מלימון שלם.
- מעט מלח גס.
- מיץ מלימון שלם.
- מיץ מלימון שלם.
- 1-3 דגים שלמים (בהתאם למספר הסועדים) כל דג במשקל בין 500 גרם ל1 ק"ג מסוג: -דניס/ פורל/מושט/ בורי.*
- מעט מלח גס.
- מעט מלח גס.
- מיץ מלימון שלם.
- 1-3 דגים שלמים (בהתאם למספר הסועדים) כל דג במשקל בין 500 גרם ל1 ק"ג מסוג: -דניס/ פורל/מושט/ בורי.*
- מעט מלח גס.
- 1-3 דגים שלמים (בהתאם למספר הסועדים) כל דג במשקל בין 500 גרם ל1 ק"ג מסוג: -דניס/ פורל/מושט/ בורי.*
- 3 ענפי טימין.
- 3 פלח לימון.
- 3 ענפי טימין.
- מעט מלח גס.
- מעט מלח גס.
- 3 ענפי טימין.
- 1-3 דגים שלמים (בהתאם למספר הסועדים) כל דג במשקל בין 500 גרם ל1 ק"ג מסוג: -דניס/ פורל/מושט/ בורי.*
- 1-3 דגים שלמים (בהתאם למספר הסועדים) כל דג במשקל בין 500 גרם ל1 ק"ג מסוג: -דניס/ פורל/מושט/ בורי.*
- 3 עגבניות פרוסות לפלחים עבים.
- 3 פלח לימון.
- 1-3 דגים שלמים (בהתאם למספר הסועדים) כל דג במשקל בין 500 גרם ל1 ק"ג מסוג: -דניס/ פורל/מושט/ בורי.*
- 3 פלח לימון.
- 3 עגבניות פרוסות לפלחים עבים.
- 3 ענפי טימין.
- 3 עגבניות פרוסות לפלחים עבים.
- 3 ענפי טימין.
- 5 שיני שום מקולפים.
- 3 פלח לימון.
- 5 שיני שום מקולפים.
- 3 ענפי טימין.
- 5 שיני שום מקולפים.
- *בקנית הדג שימו לב שאתם קונים במקום שאין בו ריח לא נעים כבר בכניסה לחנות או במחלקת הדגים. דגים לא אמורים להיות מסריחים ולחנות אמור להיות ריח טוב. אם נכנסתם והריח לא טוב סימן שהחנות/מחלקת דגים לא שומרת על טריות הדגים. אחורה פנה. בכללי, שימו לב שלדג יש ריח טוב והעור חלק ומבריק.
- 3 פלח לימון.
- *בקנית הדג שימו לב שאתם קונים במקום שאין בו ריח לא נעים כבר בכניסה לחנות או במחלקת הדגים. דגים לא אמורים להיות מסריחים ולחנות אמור להיות ריח טוב. אם נכנסתם והריח לא טוב סימן שהחנות/מחלקת דגים לא שומרת על טריות הדגים. אחורה פנה. בכללי, שימו לב שלדג יש ריח טוב והעור חלק ומבריק.
- *בקנית הדג שימו לב שאתם קונים במקום שאין בו ריח לא נעים כבר בכניסה לחנות או במחלקת הדגים. דגים לא אמורים להיות מסריחים ולחנות אמור להיות ריח טוב. אם נכנסתם והריח לא טוב סימן שהחנות/מחלקת דגים לא שומרת על טריות הדגים. אחורה פנה. בכללי, שימו לב שלדג יש ריח טוב והעור חלק ומבריק.
- 3 פלח לימון.
- 3 עגבניות פרוסות לפלחים עבים.
- 3 עגבניות פרוסות לפלחים עבים.
- 3 עגבניות פרוסות לפלחים עבים.
- 5 שיני שום מקולפים.
- 5 שיני שום מקולפים.
- *בקנית הדג שימו לב שאתם קונים במקום שאין בו ריח לא נעים כבר בכניסה לחנות או במחלקת הדגים. דגים לא אמורים להיות מסריחים ולחנות אמור להיות ריח טוב. אם נכנסתם והריח לא טוב סימן שהחנות/מחלקת דגים לא שומרת על טריות הדגים. אחורה פנה. בכללי, שימו לב שלדג יש ריח טוב והעור חלק ומבריק.
- 5 שיני שום מקולפים.
- *בקנית הדג שימו לב שאתם קונים במקום שאין בו ריח לא נעים כבר בכניסה לחנות או במחלקת הדגים. דגים לא אמורים להיות מסריחים ולחנות אמור להיות ריח טוב. אם נכנסתם והריח לא טוב סימן שהחנות/מחלקת דגים לא שומרת על טריות הדגים. אחורה פנה. בכללי, שימו לב שלדג יש ריח טוב והעור חלק ומבריק.
- *בקנית הדג שימו לב שאתם קונים במקום שאין בו ריח לא נעים כבר בכניסה לחנות או במחלקת הדגים. דגים לא אמורים להיות מסריחים ולחנות אמור להיות ריח טוב. אם נכנסתם והריח לא טוב סימן שהחנות/מחלקת דגים לא שומרת על טריות הדגים. אחורה פנה. בכללי, שימו לב שלדג יש ריח טוב והעור חלק ומבריק.
- לאחר חצי שעה נחמם תנור ל -200 מ"צ טורבו.
- נשים נייר אפייה על תבנית אפייה ועליה נניח את הדגים.
- נשים נייר אפייה על תבנית אפייה ועליה נניח את הדגים.
- בבטן הדג שמים את ענפי התימין ואת הלימון.
- בבטן הדג שמים את ענפי התימין ואת הלימון.
- נפזר מסביב שיני שום ועגבניות. ניתן גם להוסיף ירקות אחרים שאתם אוהבים ומתאימים לתנור: כמו ברוקולי, דלעת, בצל וכדומה.
- נפזר מסביב שיני שום ועגבניות. ניתן גם להוסיף ירקות אחרים שאתם אוהבים ומתאימים לתנור: כמו ברוקולי, דלעת, בצל וכדומה.
- מכניסים את הדג לתנור למשך 20 דקות. לאחר מכן, הופכים את הדג והירקות ואופים עוד כ – 20 דקות או עד שהדג מוכן.
- מכניסים את הדג לתנור למשך 20 דקות. לאחר מכן, הופכים את הדג והירקות ואופים עוד כ – 20 דקות או עד שהדג מוכן.
- מגישים.
- מגישים.
- נשים את הדגים בתבנית. על הדגים נפזר מעט מלח גס ומיץ לימון. נשאיר אותם בנוזל חצי שעה. לאחר חצי שעה, נוציא מנוזל. נשטוף במים. נשים במסננת.
- לאחר חצי שעה נחמם תנור ל -200 מ"צ טורבו.
- נשים נייר אפייה על תבנית אפייה ועליה נניח את הדגים.
- בבטן הדג שמים את ענפי התימין ואת הלימון.
- נפזר מסביב שיני שום ועגבניות. ניתן גם להוסיף ירקות אחרים שאתם אוהבים ומתאימים לתנור: כמו ברוקולי, דלעת, בצל וכדומה.
- מכניסים את הדג לתנור למשך 20 דקות. לאחר מכן, הופכים את הדג והירקות ואופים עוד כ – 20 דקות או עד שהדג מוכן.
- מגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/10/2018