מתכון עוגיות לפורים ולמשלוח מנות | יס-שף

עוגיות לפורים ולמשלוח מנות

דירוג  

עוגיות טעימות לפורים. מלאי שמחה וחגיגה. מושלם למשלוחי מנות ולמסיבות פורים.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חגי ישראל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • מיקסר +וו גיטרה.
  • תבנית אפייה+ נייר אפייה.
  • חותכנים לפורים - אפשר גם חותכני חותמות.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • כ- 25 עוגיות. תלוי בגודל החותכנים.
  • 227 גרם חמאה ללא מלח- רכה/ לפרווה: מחמאה או מרגרינה ללא מלח - רכה.
  • ½1 כוסות סוכר לבן.
  • 1 ביצה L.
  • 2 כפיות תמצית וניל טהורה.
  • ¾2 כוסות קמח לכל מטרה- מנופה / קמח לעוגות.
  • ½ כוס קמח בקערה- לקימוח החותכנים.
  • 1 כפית שטוחה של אבקת אפייה.
  • 1/2 כפית שטוחה מלח.
  • *אם רוצים בצק בצבע מסוים. נוסיף רבע כפית צבע מאכל (שזה הרבה) בשלב 3 בהוראות ההכנה. אם נראה שלאחר שלב 5 הצבע לא נראה לנו נוסיף מעט צבע מאכל.
  • **כמו כן, אם אין אנו רוצים כי לא כל הבצק יהיה בצבע מסוים. לאחר שהבצק מוכן בקערת המיקסר. ניקח חלק ממנו. על הבצק נשים את צבע המאכל הרצוי ונלוש, רצוי לעבוד עם כפפות, עד כי כל הבצק יקבל את הצבע הרצוי.
הוראות הכנה:
  1. נחמם תנור ל 180 מעלות צלסיוס טורבו.
  2. במיקסר נערבב יחד חמאה וסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
  3. נוסיף את הביצה ואת שני התמציות. נערבב טוב.
  4. נוסיף את אבקת האפייה והמלח. נערבב.
  5. ננמיך מהירות. נוסיף את הקמח כוס בכל פעם. עד שיש בצק חלק.
  6. אין לקרר את הבצק במקרר.
  7. נקמח מעט את משטח העבודה.
  8. נחלק את הבצק לשני חצאים. לעבודה קלה יותר.
  9. נרדד את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
  10. נקמח מעט את החותכנים.
  11. ננעץ את החותכנים בבצק ונעביר לנייר האפייה.
  12. לאחר שהתבנית מלאה נכניס לתנור ל 6-7 דקות או על שהם חומות קלות.
  13. נעביר לרשת קירור. עד קירור מוחלט.

*אם רוצים, ניתן לקשט ברואיל איסינג קנוי או עשוי - למתכון לחצו כאן. נוסיף סוכריות. או כל רעיון שמתחשק לכם. 
**לעוגיות אימוג'י לחצו כאן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 21/12/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'