טארט קלאסי וטעים טעים עם בצק עלים שזה כבר מעדן ובוא פטריות וכרישה עם שמנת מתוקה.. כתוספת למנה.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: טארט
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 3-4
- תבנית מתפרקת 30*12 +נייר אפייה
- מחבת.
- כף ערבוב.
- סכין חד/ גלגלת לחיתוך פיצה.
- מברשת.
- רשת קירור.
- קיסם עץ
- 500 גרם בצק עלים - קוני.
- 50 גרם חמאה.
- 2 בצלים יבשים בינונים / בצלים אדומים- פרוסים לאורך ואז שני פריסות לרוחב.
- 300 גרם פטריות- קצוצות עבה.
- 200 מ"ל שמנת מתוקה .
- 1 כפית עלי טימין.
- 50 גרם גבינת ברי- מגוררת*.
- 20 גרם מוצרלה/גבינה קשה - לא חובה.
- 1/2 כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- כרישה בינונית- חלק ירוק ולבן -פרוס וקצוץ.
- זיגוג ביצה: חלבון ביצה + 2 כפות מים טרופים יחד.
- *הברי נראת הכי לא מתאימה להיות מגוררת כי היא אינה גבינה קשה. מה עושים? יש 2 אפשרויות: **להקפיא 15- 20 דקות או עד שהגבינה קשה. לגרר בפומפייה . **לחתוך לריבועים קטנים.
- מחממים תנור ל -180 מ"צ תוכנית טורבו
- מרדדים בצק לעובי 1/2 ס"מ. בגודל 36*18.
- חותכים באמצע המלבן מלבן נוסף 30*12.
- שמים את הבסיס על בסיס התבנית. מברישים את כל שוליו בזיגוג ביצה.
- מניחים את קצוות הבצק שנישאר על הבסיס כך שיכסו את הקצוות. כמו מסגרת של תמונה. וכך יוצרים שוליים מוגבהים.
- מברישים את השוליים המוגבהים בזיגוג ביצה.
- מכניסים לתנור ל כ- 20 דקות עד הזהבה. מעברים לרשת קירור
- במחבת עם חמאה מטגנים כרישה, בצל ופטריות עד שהם משחימים ומתרככים. נותנים להם להתקרר מעט. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את השמנת, הטימין, מלח ופלפל וגבינת מוצרלה- מערבבים. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
- מוסיפים את הכרישה והפטריות. מערבבים. מצננים מעט.
- מעבירים שוב למחבת. מבשלים 5 דקות על אש בינונית שמים בצד לצינון
- לפני ההגשה: מדלקים שוב את התנור 180 מ"צ - תוכנית גריל.
- מעבירים את התערובת לקלתית. לאחר מכן זורים עליה את הגבינת ברי.
- אופים את הטאטרט מתחת לגריל חם או עד לאחר שהגבינה נמסה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 08/01/2019