מאפינס עסיסיים עם אגוזים המעניקים למאפינס ריח וטעם נהדרים. המאפינס מנוקד בפתיתי שוקולד דקים וכל ביס מושלם. בניגוד לקאפקייקס אין עליו קצפת או קישוט צבעוני אלה מגישים אותו לצד חמאה, ריבה או דבש. מאפה טעים ועסיסי.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: מאפינס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 11-12
- תבנית 12 שקעים למאפינס- משומנת ומקומחת מעט / עטרות/מנג'ט מנייר או קרטון לאפייה.
- מיקסר + וו גיטרה / קערה + מטרפה
- כפית גלידה - קוטר 5 ס"מ.
- כף ערבוב.
- קיסם עץ.
- 2 כוסות קמח לבן - מנופה.
- 1 כוס אגוזי פקאן - שבורים.
- 100 גרם שוקולד מריר - מגורר.
- 1/2 כוס סוכר לבן.
- 100 גרם חמאה מומסת/ במיקרוגל או בסיר קטן / לפרווה: מחמאה / מרגרינה.
- 3 ביצים M - טרופות.
- 1/2 כוס מים.
- לגיוון: במקום השוקולד והסוכר: 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת.
- מחממים תנור ל- 180 מ"צ טורבו.
- מניחים במקסר את הקמח, האגוזים, השוקולד והסוכר- מערבבים במהירות נמוכה.
- מכבים מיקסר. מוציאים את הקערה.
- יוצרים גומה עם היד במרכז המיקסר ומוסיפים את החמאה המומסת, הביצים והמים .
- מחזירים למיקסר. מערבבים לתערובת אחידה. במהירות נמוכה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים בעזרת כף גלידה. כף גדושה לכל שקע. השקע צריך להיות מלא, כמעט עד סופו.
- אופים כ- 30 דקות או עד שהמאפינס יזהיבו ויתפחו.
- לבדיקה: קיסם שיוכנס למרכז המאפינס צריך לצאת יבש.
- כדאי להגיש חם עם חמאה או ריבה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/01/2019