מתכון דלעת ערמונים בתנור, הכי טעימה! | יס-שף

דלעת ערמונים בתנור, הכי טעימה!

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

מתכון מעולה להכנת דלעת ערמונים בתנור. טעם ערמוני משגע עם מעט תיבול המוסיף הרמוניה של טעמים. מתכון בריא, טעים וקל להכנה. מתאים כתוספת לכל ארוחה או כנשנוש דיאטטי.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית אפייה + נייר אפייה (כ-2 תבניות).
  • סכין משוננת.
  • מברשת. 
  • קערה.
  • כפית.

מרכיבים:
  • 2 דלעת ערמונים- כל אחת כ 540-500 גרם. אין צורך לקלף.
  • 1/4 כוס שמן קנולה.
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון.
  • 1 כפית מלח שולחן / מלח גס.
  • 1 כפית עלי טימין תבלין/ טרי.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו.
  2. חותכים את החלק הרחב של הדלעת, עם כפית מנקים את הדלעת בעדינות. כדי לא להוציא גם בשר דלעת.
  3. פורסים את הדלעת לפרוסות של כחצי סנטימטר עובי. כל פרוסה לחצי.
  4. מניחים את הפרוסות על נייר האפייה.
  5. בקערה שמים את השמן ואת הפלפל השחור- מערבבים.
  6. עם מברשת מושחים כל פרוסה בשכבה של שמן.
  7. מפזרים באחידות על הפרוסות את המלח ואת הטימין.
  8. אופים בתנור כ- 40 דקות או עד שהפרוסות מתרככות ומשחימות.
  9. מעבירים לכלי הגשה. מגישים.
  10. לשמור במקרר. להגיש בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 30/01/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'