מתכון מוס שוקולד עם תפוז משגע | יס-שף

מוס שוקולד עם תפוז משגע

קינוחים | מוס | פרווה  
דירוג  

זה יכול להיות קינוח ישר משנות ה- 80. מוס שוקולד בריא. בריא יחסית לאיך שעושים מוס בדר"כ...בדר"כ במוס שוקולד יש הרבה חמאה והרבה שמנת וזה לא הכי בריא... אז מה שיש במתכון הזה שאנחנו נעשה אותו טיפה לייט יותר. ניצור אותו מהאלמנטים הבסיסים שלו. אז זה רק שוקולד, מיץ תפוז מהעץ (יותר בריא) ומעט סוכר. הוא עדין. טעים להפליא . רק יותר לייט שלא מתפשר על הטעם.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  מוס

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 4 שעות ו 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

6 תבניות רמקין (Ramekin) -קוטר 8.5 גובה 5.5

*בן מארי: קערה >סיר עם מים שאפשר לשים עליו את הקערה.

אפשר להמיס שוקולד גם במקרו. שמים בכלי וכל עשר שניות בודקים ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. אופציה פחות מועדפת עלי. 

*מיקסר  עם וו הקצפה או קערה ומקציף ידני.

*כף.

*לקקן.

מרכיבים:
  • 100 גרם שוקולד מריר.
  • 3 כפות סוכר רגיל.
  • 2 ביצים L- רצוי שהיו כמה שעות בטמפרטורת החדר- מופרדות- הלבן לחוד וצהוב לחוד.
  • 1 כף מיץ תפוזים או מיץ מחצי תפוז.
הוראות הכנה:
  1. מרתיחים מים בסיר. מעבירים לחום בינוני. שמים את הקערה על הסיר .מוודאים כי החלק התחתון של הקערה לא נוגע במים- ממיסים בה את השוקולד וכל הזמן משגיחים שלא ישרף אלה רק ימס. מערבבים עם כפית. שמוכן -שמים בצד.
  2. מניחים את חלבוני הביצה במיקסר ומקציפים עד שנוצר קצף. לאחר מכן , על מהירות בינונית מוסיפים כף אחר כף את הסוכר.
  3. ממשיכים להקציף עד שנוצר מרנג עם של פסגות בינונית. שמים בצד.
  4. לקערת החלמונים מוסיפים את מיץ התפוז ומערבבים עם לקקן עד איחוד.
  5. מוסיפים לקערה את השוקולד המומס ומערבבים עד איחוד.
  6. לוקחים כף גדולה של מרנג וכף אחר כף מקפלים פנימה. תוך כדי ערבוב עם לקקן/כף עד איחוד
  7. לאחר השכל מעורבב מחלקים את המוס ל4 כוסות מוס.
  8. אם רוצים מקשטים בקצפת או סוכריות צבעוניות.
  9. מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 18/02/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'