המרינדה הירוקה הטובה ביותר לצלייה. השתמשו בה עבור עוף בגריל, בשר בקר, דגים ולמרק. מרינדה מוצלחת מאוד מעשבי תיבול, ירקות שורש ועוד. מתכון מצוין מקמרון שבאפריקה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 4-5
- מעבד מזון.
- כלי איחסון אטום מזכוכית - לשמירה במקרר.
- שקית אטומה - לשמירה במקפיא.
- כף.
- 1 צרור כוסברה, ללא הגבעולים.
- 1 כרישה בינונית, חתוכה למספר פרוסות / 5 בצלי גינה.
- 2-3 גבעולי סלרי, אפשר עם העלים.
- 1 צרור בזיליקום קצוץ מעט. ללא הגבעולים.
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי - לא חובה.
- 1 ראש שום, מקולף.
- 1 כף עלי טימין טרי/ תבלין.
- קמצוץ מלח - לא חובה.
- 1 כף תבלין עוף.
- 1/4 כוס מים* - *רק למי שלא משתמש במעבד מזון.
- רוחצים היטב את כל הירקות.
- מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד שנוצר מרקם של ממרח.
- מעבירים לצנצנת אטומה. שומרים במקרר. יכול להשמר במקרר עד כ-4 ימים.
- ניתן לשמור גם במקפיא, בשקית אטומה/שקיות אטומות. מספר חודשים.
**רעיון לארוחה עם המרינדה : שוקי עוף בתנור ברוטב מרינדה ירוקה, למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/06/2019