עוגת מספרים, עוגת לב שכבות
עוגת המספרים הנפלאה בגרסת עוגת הלב. קלה להכנה, חגיגית וטעימה. עוגה המאפשרת מגוון רחב של קישוטים ועיטורים. ניתן להכינה בכל מספר או צורה שנבחר על פי אותו העיקרון של גרסת הלב.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: לימי הולדת/ מעוצבות
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 3 שעות
מספר סועדים: 5-6
- שבלונה A4 של לב. המתכון מתאים ל-3 שכבות. ניתן לרכוש שבלונה או להכין לבד.
- מיקסר + וו גיטרה.
- מעבד מזון + וו פלסטיק.
- נילון נצמד.
- משקל- לא חובה.
- סכין.
- מזלג.
- שקית זילוף+ צנטר עגול או כל צנטר אחר.
- לבצק הפריך:
- 200 חמאה או מחמאה/מרגרינה לפרווה, קרה חתוכה לפסים דקים.
- 250 גרם קמח.
- 50 גרם אבקת שקדים.
- 100 גרם אבקת סוכר.
- 1 ביצה L.
- לקרם/קצפת:
- 750 מ"ל שמנת מתוקה חלבית/ לפרווה צמחית - רצוי באחוזים גבוהים.
- 1/2 כוס אבקת סוכר.
- 150 גרם אינסטנט פודינג וניל.
- לעיטור וטעם: כל רעיון: מקרונים, פירות, שוקולדים, פרחים אכילים, נשיקות מרנג וכדומה.
- הכנת הבצק הפריך: המטרה: לערבב כמה שפחות. מתכון סטנדרטי להכנת בצק פריך.
- במעבד מזון נשים את כל המרכיבים חוץ מהביצה. נערבב בפולסים קצרים עד קבלת מרקם פירורי.
- נוסיף את הביצה. נפעיל לעוד 2-3 פולסים עד קבלת גושי בצק.
- יוצרים עם הידיים כדור מהבצק, עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים או יותר.
- מוציאים מהקרר, מכיוון שאנו רוצים להכין 3 שכבות. נחלק את הבצק ל3 חלקים. לפי העין או נעזר במשקל.
- מרדדים כל חלק מעט גדול יותר מגודל השבלונה עם סכין עוברים על השבלונה. כך עושים את שני הבצקים הנוספים.
- דוקרים את הבצקים עם מזלג לכל אורכם.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ- 10-15 דקות או עד הזהבה. מצננים באופן מוחלט.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את כל חומרי הקרם עד שיש קרם יציב.
- מעבירים לשקית זילוף. מזלפים על שכבת הלב הראשונה. מניחים את הלב השני ומזלפים שוב. מניחים את שכבת הלב השלישית ומזלפים שוב.
- כעט נקשט. מעטרים את הקרם עם קישוטים שקניתם או שהכנתם.
- בצק פריך לאחר האפייה וקירור מוחלט- חובה לשמור בכלי אטום או בהקפאה.
- שומרים במקרר עד 3 ימים ללא קישוטים. רצוי וכדאי לזלף ולקשט ביום ההגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/06/2019