מתכון בסיסי להכנת גבינה בבית. לא תאמינו כמה פשוט להכין גבינה בבית. מתכון קל וטעים. ממנו אפשר להכין כדורי גבינה או לתבל בתוספות שונות.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: חלבי
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 3-4
- מחבת עמוקה ורחבה - לא מאלומניום. עדיף סיר נרוסטה.
- מרית רחבה.
- מדחום בישול.
- בד של חיתול.
- סיר בינוני.
- 5 כוסות חלב קר - מהסוג שאתם אוהבים. רצוי חלב משקית ולא מקרטון.
- נשים חיתול על סיר.
- כול סוג של חומץ. כ- 1/3 כוס מיץ לימון/ חומץ תפוחים/ יין.
- מלח- בנדיבות.
- 2 כפיות מלח לימון מומסות ב 1/2 כוס מים קרים.
- אם רוצים, ניתן להוסיף טעמים: שום, עשבי תיבול וכדומה.
- קחו בחשבון:*יש להיות ליד הכיריים במשך כל זמן הבישול. *מערבבים לאט כל הזמן *תוספות מוסיפים בסוף התהליך, כדי שטעמים לא יאבדו.
- נפרוס חיתול על הסיר. נשים בצד.
- במחבת רחב נחמם את החלב. המחבת רחב כדי החלב יתחמם בצורה הכי שווה שניתן.
- מערבבים לאט כל הזמן עם החלק הרחב של המרית, כלומר היא הפוכה. לא בצד שעימו אנו מרימים למשל שניצלים.
- נוסיף את המלח לימון.
- שהחלב מגיע ל 170-185 מעלות. נוסיף חומץ. הטמפרטורה לא צריכה להיות גבוהה יותר לגבינה עדינה.
- מערבבים כל הזמן. החלב לא צריך לרתוח.
- אנו רואים כי החלב הופך לקבל מרקם של גושים.
- מוסיפים מעט חומץ מידי פעם. החלב מקבל צבע צהבהב.
- שמו לב, אם אתם רואים שהחלב הופך גושי, שימו פחות חומץ. פחות גושי שימו יותר.
- כאשר הגענו למרקם שאנו רוצים, נעביר עם המרית את הגבינה לחיתול.
- נוסיף את המלח (המלח אינו עוזר לשימור הגבינה אלה רק לטעם).
- אם רוצים, הוסיפו תיבול , למשל עשבי תיבול וכדומה.
- נערבב מעט עם המרית.
- מעל הסיר, ניקח 3 פינות של החתול נחזיק בהם יחד, ועם הפינה השלישית נעטוף את הבד מסביב ונלך יותר ויותר נמוך כך שיווצר לחץ על כדור הגבינה, יצאו ממנו נוזלים ניקשור.
- נעביר לקערה רחבה.
- ניקח סיר, נניחו על הכדור.
- נמלא את הסיר במוצרים כבדים כך שילחץ על השקית כמה שיותר. כמה שיותר כבד כך יהיה פחות מקום לבועות האויר להיווצר.
- נשאיר זאת כך כ-45 דקות או יותר כך שהגבינה הופכת מוצקה.
- קררו עד קירור מוחלט.
- העבירו לכלי אטום, פלסטיק או זכוכית. שימרו במקרר.
- אפשר גם במקפיא.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/06/2019