מתכון קיש בטטה מושלם | יס-שף

קיש בטטה מושלם

מאפים | קיש | חלבי  
דירוג  

גרסה פשוטה וטעימה לקיש בטטה מלא מתיקות וגבינות. קל להכנה, יכול להיות מנה ראשונה או כארוחה בפני עצמה לצד סלט שורשים או ירקות. לא רק לשבועות.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  קיש

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית קיש/ תבנית לעוגה, רצוי מתפרקת, 24-26 ס"מ, משומנת ומקומחת מעט.
  • קערה בינונית.
  • סכין חד.
  • רשת קירור.
  • לקקן.

מרכיבים:
  • קלתית בצק פריך- לינק למתכון בהוראות ההכנה.
  • למלית:
  • 2 בטטות (כ-500 גרם), פרוסות.
  • 1 בצל אדום, בינוני, פרוס לקוביות./ בצל יבש.
  • 100 גרם גבינה צהובה, מגורדת / גבינת פרמזן מגוררת.
  • 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת.
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 2 ביצים , טרופות.
  • 1/2 כפית מלח/ 1 כפית מלח ורוד.
  • 1 כפית פלפל לבן טחון /אם חסר, אפשר להחליף בפלפל שחור; המטרה בבחירת פלפל לבן שאינו משאיר נקודות שחורות במלית הלבנה.
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט- לא חובה.
הוראות הכנה:
  1. מכינים את הקלתית* - מחכים עד שתתקרר לגמרי.
  2. מפזרים את הבצל על בסיס הקלתית.
  3. מפזרים את הבטטות, יוצרים עיגול ראשון ואח"כ עיגול פנימי יותר.
  4. בקערה מערבבים את יתר חומרי המלית. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
  5. יוצקים לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
  6. אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  7. לאחר 40 דקות, מכניסים סכין למרכז הקיש. אם הוא יוצא יבש-הקיש מוכן.
  8. אם הוא יוצא רטוב, משאירים לעוד 10 דקות ובודקים שוב.
  9. מעבירים לרשת קירור לכ-15 דקות.
  10. עוברים עם סכין חד בקוטר התבנית. משחררים תבנית. מעבירים בזהירות לכלי הגשה. פורסים ומגישים למרכז השולחן.

**מכינים את הקלתית. למתכון לחצו כאן. לאחר שהקלתית צוננה דיה, ממשיכים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 20/07/2019

תגובות והערות: (1)
 חורב סימה
28/07/2019
5/5

נראה נפלא


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'