גרסה פשוטה וטעימה לקיש בטטה מלא מתיקות וגבינות. קל להכנה, יכול להיות מנה ראשונה או כארוחה בפני עצמה לצד סלט שורשים או ירקות. לא רק לשבועות.
כלים:
- תבנית קיש/ תבנית לעוגה, רצוי מתפרקת, 24-26 ס"מ, משומנת ומקומחת מעט.
- קערה בינונית.
- סכין חד.
- רשת קירור.
- לקקן.
מרכיבים:
- קלתית בצק פריך- לינק למתכון בהוראות ההכנה.
- למלית:
- 2 בטטות (כ-500 גרם), פרוסות.
- 1 בצל אדום, בינוני, פרוס לקוביות./ בצל יבש.
- 100 גרם גבינה צהובה, מגורדת / גבינת פרמזן מגוררת.
- 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת.
- 250 מ"ל שמנת מתוקה.
- 2 ביצים , טרופות.
- 1/2 כפית מלח/ 1 כפית מלח ורוד.
- 1 כפית פלפל לבן טחון /אם חסר, אפשר להחליף בפלפל שחור; המטרה בבחירת פלפל לבן שאינו משאיר נקודות שחורות במלית הלבנה.
- 1/8 כפית אגוז מוסקט- לא חובה.
הוראות הכנה:
- מכינים את הקלתית* - מחכים עד שתתקרר לגמרי.
- מפזרים את הבצל על בסיס הקלתית.
- מפזרים את הבטטות, יוצרים עיגול ראשון ואח"כ עיגול פנימי יותר.
- בקערה מערבבים את יתר חומרי המלית. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
- יוצקים לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
- אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- לאחר 40 דקות, מכניסים סכין למרכז הקיש. אם הוא יוצא יבש-הקיש מוכן.
- אם הוא יוצא רטוב, משאירים לעוד 10 דקות ובודקים שוב.
- מעבירים לרשת קירור לכ-15 דקות.
- עוברים עם סכין חד בקוטר התבנית. משחררים תבנית. מעבירים בזהירות לכלי הגשה. פורסים ומגישים למרכז השולחן.
**מכינים את הקלתית. למתכון לחצו כאן. לאחר שהקלתית צוננה דיה, ממשיכים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/07/2019
עוד מתכונים שיעניינו אותך !