עוגת ארבעת הרבעים, מ-4 מרכיבים, הינה עוגה בחושה, שמקורה במטבח המערב אירופאי מהמאה ה-17 ויש לה גרסאות שונות. מה שמאחד את כל הגרסאות הינו: שבכל מרכיביה מתקיים יחס של 1:1:1:1 בין כמות הקמח, הסוכר, הביצים והחמאה. הרעיון באמת עובד. יוצאת עוגה יפה וטעימה מאוד. כמו אז..
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ/ תבנית כיכר 30 ס"מ משומנת ומקומחת מעט.
- מיקסר + וו גיטרה.
- לקקן.
- סכין/ קיסם עץ.
- רשת קירור.
- 200 גרם סוכר.
- 200 גרם חמאה, רכה.
- 200 גרם קמח תופח.
- 200 גרם ביצים, 4 ביצים M.
- לא במתכון המקורי:
- 1 כפית תמצית וניל.
- קורט מלח.
- לא חובה, הצעות שידרוג: 100 גרם אגוזים קצוצים/ שקדים גרוסים/ שוקולד מגורר וכדומה.
- מחממים את התנור ל- 170 מעלות צ.
- מערבבים יחד חמאה וסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה. כל אחת עד איחוד ואז ממשיכים.
- מוסיפים קמח, מלח, תמצית וניל (ואת שאר המרכיבים, אם יש). מערבבים עד תערובת אחידה.
- אופים כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר סכין הננעץ בעוגה- יוצא יבש.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/09/2019