עוגת נקניק השוקולד האהוב, בגרסת עוגה עדכנית. מאוד טעים ומאוד קל להכנה. מומלץ בחום.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 7-8
- סיר בינוני.
- כלי מלבני לעוגה.
- כף ערבוב.
- לקקן.
- נייר כסף/נילון נצמד.
- 300 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות/ לפרווה: מריר פרווה.
- 140 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה.
- 1 כוס חלב/ לפרווה: מים.
- 400 גרם ביסקוויטים או עוגיות חמאה מפוררים גס/ לפרווה: ביסקוויטים פרווה.
- 3 כפות ליקר דובדבנים/ ליקר אחר שאתם אוהבים.
- לעיטור: קצפת ופירות יער / לפרווה: קצפת צמחית.
- בסיר מערבבים יחד את השוקולד והחמאה עד המסה.
- מוסיפים את החלב ומערבבים. מורידים מהאש.
- מוסיפים את הליקר ומערבבים.
- מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים.
- מעבירים לכלי לעוגה ומשטחים את הבלילה בצורה שווה, אפשר להעזר בלקקן.
- מכסים בנייר כסף או נילון נצמד. מכניסים למקרר לכ-3 שעות או יותר.
- לפני ההגשה: פורסים את העוגה, מניחים על צלחת ההגשה ומעטרים כל מנה בקצפת ופירות יער.
- *הכנת הגירסה המקורית- הנקניק: פורסים נייר כסף/נילון נצמד על שולחן העבודה. מגלגלים את התערובת לצורה של נקניק, אפשר שני נקניקים. סוגרים את נייר הכסף/נילון נצמד. מכניסים למקרר לכ-3 שעות לפחות. פורסים ומגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/09/2019