כל ביס טעים. תוספת לכל ארוחה חלבית או לארוחה עם אורחים צמחונים. בפשטידה עירית, מגוון גבינות, צנוברים ובצלים ירוקים המוסיפים טעם רב. קל להכנה בלי הכנת קלתית, מלית בלבד, מערבבים הכל יחד ולתנור. פשטידה קלה להכנה.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: גבינות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 9-10
- תבנית קוטר 24 ס"מ - רצוי מתפרקת- משומנת/ תבנית חד פעמית מקרטון 22.5 ס"מ, אין צורך לשמן.
- 2 קערות+ לקקן או כף/ מיקסר + וו גיטרה.
- רשת קירור.
- כ- 10 בצלי גינה, פרוסים לעיגולים לכל אורכם.
- קופסת עירית, קצוצה דק.
- 1 כפית טימין- לא חובה.
- מלח, פלפל שחור/לבן- לפי הטעם.
- 100 גרם צנוברים, קלויים- לא חובה.
- 150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת.
- 150 גרם גבינת פטה, מגוררת.
- 1 מיכל שמנת מתוקה, (250מ"ל).
- 1 כוס קמח תופח, (140 גרם).
- 1 גביע שמנת של פעם.
- 4 ביצים M.
- 80 גרם חמאה- לטיגון.
- במחבת ממסימים חמאה. מטגנים 5 דקות על אש בינונית-נמוכה את העירית והבצל. מעבירים לקערה.
- בקערה אחרת מניחים יחד את כל הגבינות. מערבבים מעט.
- בקערה עם הבצלים מערבבים טוב את כל שאר המרכיבים.
- מוזגים את קערת הבצלים לקערת הגבינות ומערבבים טוב יחד. אפשר גם עם מיקסר + וו גיטרה.
- יוצקים לתבנית, אפשר להעזר בלקקן.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ. לכ-40 דקות או עד שסכין הנכנס למרכז הפשטידה יוצא יבש.
- מעבירים לרשת קירור לכ-20 דקות. מגישים. שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/10/2019