עוגת שוקולד ללא קמח. עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד. עוגה רכה ועסיסית המלאה בשוקולד. מושלם.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ללא קמח
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית אפייה קוטר 26 ס"מ*- משומנת ומקומחת מעט בקקאו/ תבנית מלבנית 40X27 ס"מ.
- מיקסר + וו הקצפה+ 2 קערות.
- סיר/ מקרוגל.
- רשת קירור.
- קיסם/סכין.
- 400 גרם שוקולד מריר - מחולק לקוביות.
- 200 גרם חמאה/ לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
- 100 מ"ל חלב / לפרווה: שמנת צמחית.
- 10 ביצים מופרדות. גודל M.
- 200 גרם סוכר, מחולק ל-2 כוסות של 100 גרם/סוכר קנים.
- 140 גרם קורנפלור.
- מחממים תנור ל-150 מעלות צ. (טורבו- לא חובה)
- בסיר על אש נמוכה ממיסים יחד שוקולד וחמאה עם החלב. מורידים מהאש לצינון.
- במיקסר מקציפים חלמונים (הצהוב של הביצה) עם 100 גרם סוכר- עד קבלת תערובת בהירה. בערך כ-2 דקות.
- מוסיפים קורנפלור. מערבבים.
- מוסיפים את קערת השוקולד. מערבבים.
- בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד קצף רך.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב.
- עם לקקן מעבירים את הקצף בתנועת קיפול לקערת השוקולד. מערבבים בתנועות קיפול, עד איחוד.
- יוצקים לתבנית את התערובת. אפשר להעזר בלקקן.
- אופים כ-50-60 דקות. טורבו, חלק תחתון של תנור (לא חובה).
- בודקים עם קיסם במרכז העוגה כי היא התיצבה ואינה נוזלית.
- מוציאים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- בתמונה: רעיון: שהעוגה מוכנה נוצרת שכבה עליונה דקה ומעט סדוקה, שאינה דבוקה חזק לעוגה. הרמנו עם הידים את השכבה הזאת. הנחנו בקערה והפכנו אותה לפירורים עם מזלג. פזרנו על העוגה.
*אם רוצים, ניתן לצפות בגנאש שוקולד - למתכון והנחיות לחצו כאן /אבקת סוכר או כל רעיון אחר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/10/2019