רוטב טעים וקל להכנה. אידיאלי להגשה לצד עוגה. קרם אנגלז, קרם אנגלז (רוטב וניל עשיר)
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: וניל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 4-5
- סיר.
- מיקסר + וו הקצפה.
- כף ערבוב.
- מסננת צפופה.
- קערה.
- מטרפה.
- 2 כוסות חלב.
- 1 מקל וניל /חצי כפית מחית וניל.
- 6 חלמונים (הצהוב של ביצה).
- 1/2 כוס סוכר.
- מחממים יחד את החלב עם גרגירי מקל הוניל שהוצאו מהמקל+המקל עצמו. עד רתיחה. שמים בצד.
- מקציפים את החלמונים והסוכר כ-8 דקות עד לקציפה תפוחה.
- מוסיפים בהדרגה את החלב.
- מחזירים לסיר, מחממים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד להסמכת הרוטב. זה לוקח זמן.
- מעבירים דרך מסננת לקערה.
- טורפים כמה דקות.
- מקררים מעט.
- מוכן לשימוש.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 10/11/2019