רוטב טעים וקל להכנה. אידיאלי להגשה לצד עוגה. קרם אנגלז, קרם אנגלז (רוטב וניל עשיר)
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: וניל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 4-5
- סיר.
 - מיקסר + וו הקצפה.
 - כף ערבוב.
 - מסננת צפופה.
 - קערה.
 - מטרפה.
 
- 2 כוסות חלב.
 - 1 מקל וניל /חצי כפית מחית וניל.
 - 6 חלמונים (הצהוב של ביצה).
 - 1/2 כוס סוכר.
 
- מחממים יחד את החלב עם גרגירי מקל הוניל שהוצאו מהמקל+המקל עצמו. עד רתיחה. שמים בצד.
 - מקציפים את החלמונים והסוכר כ-8 דקות עד לקציפה תפוחה.
 - מוסיפים בהדרגה את החלב.
 - מחזירים לסיר, מחממים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד להסמכת הרוטב. זה לוקח זמן.
 - מעבירים דרך מסננת לקערה.
 - טורפים כמה דקות.
 - מקררים מעט.
 - מוכן לשימוש.
 
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 10/11/2019