מתכון חזה עוף ברוטב צ'ימיצ'ורי קל להכנה | יס-שף

חזה עוף ברוטב צ'ימיצ'ורי קל להכנה

עוף | כיריים+תנור | בשרי  
דירוג  

חזה עוף עטוף במרינדה המוסיפה לו המון טעם ונספגת לתוך העוף. מעליו רוטב צימיצורי טעים ולצדו ירקות קלויים בתנור. ארוחת ערב מהסרטים.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  כיריים+תנור

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

  • קערה בינונית.
  • מחבת פסים/ מחבת.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • מברשת סיליקון.

מרכיבים:
  • כ- 500 גרם חזה עוף חתוך לשניצלים וכל שניצל מחולק לרוחבו לפסים רחבים, כ-3 או 4.
  • למרינדה:
  • 2 כפות פפריקה מתוקה.
  • מעט מלח גס.
  • 1 כף פלפל שחור טחון.
  • 1 כף סוכר.
  • 1/2 כוס שמן קנולה/ שמן חמניות.
  • פטריות שמפיניון /פורטובלו/ פלפל ירוק/צהוב/אדום/כתום או כל ירק אחר שאתם אוהבים, המתאים לצלייה, לא מידי ארוכה בתנור (כ-15 דקות).
הוראות הכנה:
  1. בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה.
  2. מוסיפים את חזה העוף הפרוס ומערבבים יחד.
  3. מעבירים למקרר לכ-4 שעות או יותר.
  4. מכינים את רוטב הצ'ימיצ'ורי*
  5. במחבת פסים, על אש בינונית-נמוכה צורבים את חזה העוף במשך 5 דקות מכל צד או עד שמוכן. - אפשרות נוספות, על גריל 180 מעלות צ. כ-5 דקות בכל צד.
  6. תוספת: פורסים את הירקות, לא פרוסות דקות מידי.
  7. לאחר שהוצאנו את העוף מהקערה נשאר רוטב או אפילו לפני, מברישים מעט את הירקות עם מברשת טבולה ברוטב.
  8. מניחים את הירקות על נייר האפייה.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על תוכנית גריל, 180 מעלות צ. לכ-15 דקות.
  10. שעת הארוחה: מניחים על הצלחת מספר פרוסות עוף עם ירקות צלויים בצד וכף צ'ימיצ'ורי.

*לרוטב צ'ימיצ'ורי - לחצו כאן  למתכון, קל להכנה. אפשר להכין גם יום או יומיים לפני.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 13/11/2019

תגובות והערות: (1)
 שאול
09/06/2020
5/5

תודה על המתכון. שילוב מענין שיצא מאוד טעים.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'