מתכון עוגיות חתונה מקסיקנית | יס-שף

עוגיות חתונה מקסיקנית

דירוג  

עוגיות "חתונה מקסיקנית" הם עוגיות נימוחות, עגולות, חמאתיות, המלאות מתיקות, שקדים, הוד והדר. עטופות בחגיגיות לבנה המוגשת באירועים מיוחדים במשפחה ובחגים. העוגיות ידועות גם בשם: עוגות תה רוסיות, עוגות תה שוודיות, עוגת חתונה מקסיקנית (Polvorones) עוגיות קורבייה, עוגיות קורבידאס או עוגיות חתונה יווניות. קלות להכנה ומהירות הכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • קערה גדולה.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 1/2 כוס אבקת סוכר.
  • 227 גרם (1 כוס) חמאה, רכה/ לפרווה: מחמאה או מרגרינה, רכה.
  • 2 כפיות תמצית וניל.
  • 2 כוסות קמח לכל המטרה.
  • 1 כוס שקדים קצוצים דק/טחונים או אגוזי פקאן קצוצים דק או כל אגוז אחר.
  • 1/4 כפית מלח.
  • לעיטור:
  • כ-1 כוס אבקת סוכר.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 160°C/320°F.
  2. במיקסר מערבבים כוס אבקת סוכר, חמאה ווניל כ-5 דקות.
  3. בוחשים פנימה אחד לאחר השני וכל מרכיב עד איחוד: קמח, שקדים ומלח מערבבים עד איחוד.
  4. עם הידיים יוצרים כדורים מהבצק, לכ-14 גרם כל כדור, כ1 ס"מ (לכ-22 עוגיות. מניחים על נייר האפייה.
  5. אופים 10-15 דקות או עד שמשחים מעט בבסיס העוגייה.
  6. מוציאים מהתנור מניחים את התבנית על רשת קירור.
  7. ממלאים קערה עם אבקת סוכר.
  8. לאחר כ-20 דקות שהעוגיות התקררו מעט , בעזרת כף, מעבירים עוגיה אחר עוגיה לקערה ומגלגלים את העוגיה כך שהיא נעטפת באבקת הסוכר מכל הצדדים. מחזירים לתבנית האפייה.
  9. לאחר שהעוגיות התקררו נגלגל אותם שוב באבקת הסוכר.
  10. שומרים בכלי אטום.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 21/11/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'