עוגיות ג'ינג'ר ברד במגוון דמויות עוגיות, כי אי אפשר שלא להתאהב בחג המולד בחוץ לארץ עם הצבעוניות ברחובות, עם הקניונים המקושטים בעץ חג מולד ענק וחגיגי ובכל בית מכינים את עוגיות חג המולד המסורתיות הללו. עוגיות מאוד טעימות, מיוחדות בטעמם ומאוד קלות להכנה. ניתן להכינם בצורות שונות ומגוונות ובהמון צבעים ועיטורים. עוגיות חג המולד.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 20+
- מיקסר + וו גיטרה.
- חותכנים בצורות שונות המתאימים לחג: עץ חג המולד, מלאך, ירח, כוכב, גרב, פעמון, איש/ה ועוד.
- לקקן.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- רשת קירור.
- נילון נצמד.
- משטח עבודה מסיליקון.
- 3/4 כוס סוכר חום.
- 100 גרם חמאה מרוככת/ לפרווה: מחמאה, מרגרינה.
- 2 ביצים L.
- 1/4 כוס מולסה (בחנויות טבע)/ סילאן.
- 420 גרם קמח (3 כוסות קמח) + למשטח העבודה.
- 2 כפיות ג'ינג'ר טחון.
- 1.5 כפיות סודה לשתיה.
- 1/2 כפית קינמון טחון.
- 1/2 כפית מוסקט טחון.
- 1/2 כפית מלח.
- במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים אחד אחר השני את כל המרכיבים הרטובים, עד איחוד.
- מוסיפים את שאר המרכיבים אחד לאחר השני עד איחוד.
- מערבבים עם לקקן, בעיקר בודקים כי בקרקעית הקערה לא נשאר קמח.
- מגלגלים את הבצק בניילון נצמד. מעבירים למקרר למינימום שעה.
- מחממים תנור ל-150 מעלות .צ.
- מקמחים משטח אפייה, מרדדים בצק לעובי של כ-3 מ"מ. יוצרים צורות עם החותכנים ומעבירים לתבנית האפייה.
- אופים כעשר דקות.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- אם רוצים לקשט, רק לאחר קירור מוחלט מקשטים עם רויאל איסינג, קישור למתכון בהמשך או כל רעיון אחר.
- אם רוצים, ניתן לצבוע חלקים מהבצק בצבעי מאכל בצבעים שונים.
- לציפוי, לא חובה: רויאל איסינג, למתכון לחצו כאן, ניתן גם לקנות בחנויות למוצרי אפייה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/11/2019