אצבעות במיה מאוד אהובות עלינו, גם אם ניתן בדרך כלל למצוא אותם רק קפואות. אבל אם מצאתם טריות, הרי זה משובח. הבמיה לעיתים לא אהובה כי היא מעט מרה, אך במנה הזאת אין זה מורגש כלל. בזכות המתיקות של העגבניות ותערובת התבלינים המיוחדת והמעט חריפה. לכן תוספת אהובה על כולם. תוספת מומלצת בכל ארוחה. לפניכם הגרסה הפקיסטנית והכי טובה למנת במיה ברוטב עגבניות, סמיך וטעים. מומלץ.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 7-8
- מחבת ווק + מכסה / מחבת + מכסה.
- כף ערבוב.
- 275 גרם במיה. טרייה/מופשרת ופרוסה לשני חצאים לרוחב או כפי שהיא.
- 75 מ"ל מים.
- 4-5 כפות שמן חמניות/ קנולה/שמן זית.
- 3 כפות רסק עגבניות.
- 1 כפית, 15 מ"ל גינגר מגורר/ טחון.
- 2 שיני שום כתושות / 1 כפית שום גבישי.
- 1 כפית אבקת כוסברה טחונה (במחלקת תבלינים בסופר/חנויות טבע).
- 1 כפית צ'ילי טחון- (אנחנו ממליצים על חצי כפית, ואנחנו אוהבי החריף).
- 1 כפית מלח.
- 1 כפית מיץ לימון.
- 1.5 כפיות סוכר חום בהיר/ סוכר חום.
- 1 כף כוסברה קצוצה.
- 1 עגבנייה גדולה, חתוכות לקוביות בינוניות או קטנות.
- מחממים ווק עם שמן על אש בינונית.
- מוסיפים לפי הסדר: רסק העגבניות. גי'נג'ר, שום, כוסברה טחונה, אבקת צ'ילי ומלח. לערבב עד איחוד.
- מוסיפים את הבמיה. מנמיכים אש לבינונית-נמוכה. מערבבים מידי פעם. מטגנים 10 דקות.
- מוסיפים את המים. מנמיכים מעט את האש.
- מכסים את הווק ל-5 דקות או יותר עד שהבמיה רכה (הבמיה משקית הפשרה תהיה מוכנה תוך 5 דקות).
- מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר החום, מערבבים.
- מוסיפים כף כוסברה טריה קצוצה, ועגבניה חתוכה לקוביות.
- מערבבים עד שהרוטב מסמיך מאוד.
- המעבירים לכלי הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
- שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 27/11/2019