אז לפני שאתם מדלגים. מדובר בעוגה ביתית טעימה במיוחד. מי שאוהב עוגיות טחינה- יבין ומי שלא, זאת ההזדמנות שלו. עוגה קלה להכנה וטעימה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 13 דקות
מספר סועדים: 9-10
- תבנית עגולה, רצוי מתפרקת, קוטר 20 ס"מ גבוה - 24 ס"מ, משומנת ומקומחת מעט/ קוגלהוף.
- לקקן.
- קערה בינונית+ מטרפה.
- מיקסר + וו גיטרה / קערה + כף ערבוב.
- פלטה מדורגת קטנה.
- נייר אפייה.
- רשת קירור.
- ½ כוס טחינה גולמית, מהסוג שאתם אוהבים- שאינה במקרר.
- ½ כוס חמאה (113 גרם), בטמפרטורת החדר.
- 1 כוס סוכר לבן.
- 2 ביצי חופש M.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1 כוס רוויון,
- 2 כוסות של קמח לכל מטרה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- ½ כפית סודה לשתייה.
- ½ כפית מלח.
- תוספות אפשריות: אגוזים קצוצים/ שוקולד צ'יפס/ שקדים קצוצים/ סילאן - בכמות של כחצי כוס.
- מערבבים בקערה: קמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ומלח.
- מערבבים במיקסר את הטחינה, החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- מערבבים פנימה את הביצים אחת אחת, כל אחת עד איחוד.
- מוסיפים את הווניל והרוויון. מערבבים.
- על מהירות נמוכה- בינונית, מוסיפים מעט בכל פעם מקערת הקמח. עד איחוד.
- עוצרים מיקסר. מערבבים מעט עם לקקן לראות כי בתחתית הקערה לא נשארו מרכיבים שלא התערבבו.
- מרפדים את התבנית המשומנת ומקומחת עם נייר אפייה. משמנים ומקמחים גם אותו- לא חובה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
- עם פלטה מדורגת קטנה מישרים את הבלילה באופן שווה. נותנים לה מראה אחיד.
- דופקים בעדינות את התבנית על השולחן כפעמיים
- אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות צ. למשך 40-30 דקות או עד שהעוגה עלתה היטב והזהיבה.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- משחררים מהתבנית, פורסים ומגישים.
- שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 27/11/2019