עוגיות מושלגות ופריכות לסתיו ישראלי
עוגיות טעימות בעלות מרקם קשה ושברירי המתפצח בקלות בפה, עטופות אבקת סוכר דקיקה, כמו פתיתי שלג רכים ועדינים. עוגיות קלות להכנה. עוגיות כמו בבית הקפה אצלכם בבית.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 25 דקות
מספר סועדים: 9-10
- מיקסר+ וו גיטרה.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קורצנים/חותכנים על פי בחירתכם.
- מסננת צפופה.
- משטח עבודה מסיליקון.
- חומרים יבשים:
- 3 כוסות קמח*.
- 1 כוס קורנפלור.
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
- 1 כוס סוכר.
- קורט מלח.
- 1 כף קליפת לימון מגוררת.
- חומרים רטובים:
- 200 גרם חמאה, פרוסה לפרוסות דקות. / לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
- 2 ביצים.
- 2 כפות ברנדי.
- 2 כפות מיץ לימון.
- לעיטור: כחצי כוס אבקת סוכר.
- חממו תנור ל -180 מעלות צ.
- במיקסר ערבבו יחד את כל החומרים הרטובים. ערבבו עד איחוד.
- הוסיפו את כל החומרים היבשים. ערבבו עד איחוד.
- רדדו לעובי של כ-1/2 ס"מ.
- צרו צורות עם החותכנים/קורצנים.
- העבירו לתבנית האפייה.
- אפו כ-15 דקות או עד שהעוגיות יזהיבו.
- כאשר העוגיות עדין חמות לאחר האפייה, פזרו, ניתן להעזר במסננת צפופה, על העוגיות אבקת סוכר.
- העבירו לרשת קירור.
- שמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/11/2019