ביסקוויט אפגני או עוגייה אפגנית הוא שמה של עוגייה ניו זילנדית מסורתית. עוגייה מוכרת והאהובה מאוד במדינת האיים. אין קשר לאפגניסטן חוץ מהשם. המתכון מניו זילנד. השם ניתן, כנראה, לתיאור צבע העוגייה והכובע עימו הולכים האפגנייים. יש סברות לרוב ומתכונים לרוב. המתכון המובא כאן הוא מתכון בן יותר ממאה שנה, שממנו, כנראה, התחילה ההתמכרות הלאומית לעוגייה. יש בעוגייה אחוז חמאה גבוה ואחוז סוכר נמוך, ואין חומרי התפחה. מה שמקנה מרקם צפוף ועשיר עם הפריכות של הקורנפלקס ולא מתכולת סוכר גבוהה. תכולת החמאה הגבוהה מעניקה מרקם נמס בפה, ומתיקות השוקולד מקזזת את רמת הסוכר הנמוכה ומרירות הקקאו. איזון מושלם. מומלץ.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 11-12
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קערה גדולה + כף ערבוב/ לקקן/ אפשר גם במיקסר + וו גיטרה.
- קערה בינונית.
- 2 כפיות.
- רשת קירור.
- קערה+ מטרפה.
- 142 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (3/4 כוס).
- 1 ביצה L.
- 57 גרם סוכר חום בהיר/ חום.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 142 גרם קמח לכל מטרה (1 כוס).
- 1 כף קקאו-לא ממותק.
- 57 גרם קוקוס טחון-לא ממותק.
- 65 גרם קונפלקס- דגני בוקר, מרוסקים (1+1/2 כוסות).
- 85 גרם שוקולד חלב, מגורר/קצוץ (1/3 כוס).
- חצאי אגוזי מלך - (כמספר העוגיות).
- מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
- בקערה בינונית מערבבים יחד: קמח, קורנפלקס, קקאו וקוקוס.
- בקערה גדולה מערבבים יחד סוכר וחמאה עד איחוד או במיקסר כ- 5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הביצה ואת הווניל וערבבו טוב עד איחוד.
- מוסיפים מעט בכל פעם מקערת הקמח. מערבבים. עד איחוד.
- עם הידיים יוצרים כדורים מהבצק ומשטחים מעט עם כף היד. מניחים בתבנית האפייה.
- מכניסים לתנור ל - 10-12 דקות.
- לאחר שהעוגיות מוכנות הוציאו מהתנור עם התבנית לרשת קירור.
- בזמן העוגיות מתקררות מעט, המיסו את השוקולד במיקרוגל או באמבט מרים.
- עם כפית מזגו/מרחו מעט שוקולד על כל עוגייה.
- על כל עוגיה מניחים חצי אגוז מלך. משאירים על תבנית קירור עד קירור מוחלט.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 08/12/2019