מתכון עוגת ריבת תות בחושה, עוגת תותים | יס-שף

עוגת ריבת תות בחושה, עוגת תותים

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

עוגת תותים מתוקה ונפלאה. קלה להכנה וטעימה מאוד. אפשר להשתמש בריבת תות שדה או בכל ריבה אחרת שאתם אוהבים. הבית מתמלא בריח תותי שדה וכל ביס מלא בטעם מתוק.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

  • תבנית אפייה בבקה /מאורכת/ עגולה - קוטר 24- 20 ס"מ. משומנת ומקומחת מעט.
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • לקקן.
  • מרית קטנה.

מרכיבים:
  • 175 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר.
  • 175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר.
  • 175 גרם (1 כוס +1/2 3 כפות) קמח תופח. מנופה.
  • 2 ביצים L.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • ½ כוס ריבת תות שדה.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צ.
  2. במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר, מערבבים 5 דקות ללא התערבות.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את תמצית הוניל. מערבבים.
  4. עוצרים מיקסר ומוסיפים קמח. מערבבים במהירות איטית בהתחלה ולאחר מכן, מגבירים מהירות עד לתערובת אחידה.
  5. בעזרת לקקן מוסיפים את ריבת התות ומקפלים לקערה. עד כי תראו כי הריבה התפזרה בבלילה בצורה שווה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית, אפשר להעזר בלקקן.
  7. מישרים בעזרת מרית קטנה.
  8. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  9. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט. אם השתמשתם בתבנית מתפרקת לאחר כ-10 דקות ניתן לשחרר מתבנית.
  10. ניתן לקשט באבקת סוכר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 11/03/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'