עוגת תותים מתוקה ונפלאה. קלה להכנה וטעימה מאוד. אפשר להשתמש בריבת תות שדה או בכל ריבה אחרת שאתם אוהבים. הבית מתמלא בריח תותי שדה וכל ביס מלא בטעם מתוק.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 4-5
- תבנית אפייה בבקה /מאורכת/ עגולה - קוטר 24- 20 ס"מ. משומנת ומקומחת מעט.
- מיקסר + וו גיטרה.
- לקקן.
- מרית קטנה.
- 175 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר.
- 175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר.
- 175 גרם (1 כוס +1/2 3 כפות) קמח תופח. מנופה.
- 2 ביצים L.
- 1 כפית תמצית וניל.
- ½ כוס ריבת תות שדה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צ.
- במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר, מערבבים 5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את תמצית הוניל. מערבבים.
- עוצרים מיקסר ומוסיפים קמח. מערבבים במהירות איטית בהתחלה ולאחר מכן, מגבירים מהירות עד לתערובת אחידה.
- בעזרת לקקן מוסיפים את ריבת התות ומקפלים לקערה. עד כי תראו כי הריבה התפזרה בבלילה בצורה שווה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, אפשר להעזר בלקקן.
- מישרים בעזרת מרית קטנה.
- אופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט. אם השתמשתם בתבנית מתפרקת לאחר כ-10 דקות ניתן לשחרר מתבנית.
- ניתן לקשט באבקת סוכר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 11/03/2020