לא, זאת לא עוגה עם כתר. בתקופת הקורונה יש מחסור בביצים. אנשים קונים ביצים כאילו זן התרנגולות לפני הכחדה. ולכן יש מחסור גדול וכל משפחה מקציבה את הביצים. לפניכם עוגה מהממת מביצה אחת L, עוגה עם צימוקים, עוגה בחושה, משגעת וקלה להכנה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 7-8
- תבנית אינגליש קיק 20X7. משומנת ומוקמחת מעט.
- מיקסר + וו גיטרה.
- קערה בינונית + מטרפה.
- לקקן.
- 1 ביצה גדולה (63-73 גרם).
- 1 כוס קמח לכל מטרה (140 גרם)**/קמח תופח.
- 1/4 כפית אבקת אפייה.
- 1/4 כפית סודה לשתייה.
- 1/4 כפית מלח.
- 1 גביע שמנת חמוצה חצי מנה (100 גרם).
- 90 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר.
- 150 סוכר /120 גרם סוכר.
- 1/4 כפית תמצית וניל.
- 100 גרם צימוקים- לא חובה.
- לעיטור: אבקת סוכר - לא חובה.
- **אם אין קמח רגיל, אפשר קמח תופח. העוגה תתפח מעט יותר (ראו תמונה עם אבקת סוכר).
- מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
- בקערה מערבבים יחד: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר. כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הביצה. מערבבים עד איחוד.
- מוסיפים את תמצית הוניל. מערבבים.
- מוסיפים את השמנת . מערבבים הכל יחד עד איחוד.
- מוסיפים מקערת הקמח מעט בכל פעם עד איחוד, וכן הלאה.
- מוסיפים את הצימוקים. מערבבים מעט.
- מעבירים לתבנית האפייה. אפשר להעזר בלקקן.
- אופים כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- לאחר שהעוגה התקררה מפזרים אבקת סוכר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 31/03/2020