עוגיות שורטברד פריכות הנמסות בפה. עוגיות מתוקות, קלות להכנה. הסוד שלהם הוא בחמאה המומסת. שורטברד הם עוגיות נפלאות עשירות בחמאה ומענגות בכל ביס. השם לחם קצר, "שורט ברד" באנגלית, ניתן להם בזכות צורת האפייה שאינה נותנת לבצק להתקשות ומשאירה אותו רך ופריך. מקור המתכון בסקוטלנד שם משתמשים בתבנית פאי מסולסלת, חותכים לפרוסות ויש לכם חיתוכיות הנמסות בפה. עוגייה ללא ביצים.
כלים:
- תבנית פאי מסולסלת קוטר 24 ס"מ/ תבנית מלבנית/תבנית עגולה. אין צורך לשמן.
**לתבנית קוטר 20 ס"מ - חלקו כל מרכיב ל-2. - מיקסר + וו גיטרה.
- מזלג.
- רשת קירור.
- סכין חד.
מרכיבים:
- 200 גרם חמאה, מומסת. במיקרוגל או בסיר- לצנן מעט כ-5-10 דקות/ לפרווה: מחמאה.
- 65 גרם סוכר . (1/3 כוס).
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1/4 כפית מלח.
- 230 גרם קמח. (1+3/4 כוסות).
- הצעות לגיוון: מוסיפים לקמח אגוז קצוץ. מכל סוג שתבחרו.
- לעוגיות כהות: הוסיפו 1/3 כוס אבקת קקאו משובח או קקאו הולנדי. מנופה.
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 150 מעלות צ.
- מערבבים חמאה מומסת עם הסוכר. כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את תמצית הוניל. מערבבים מעט.
- מוסיפים את הקמח והמלח. מערבבים עד שנוצר בצק. הבצק הוא רך מאוד.
- מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים, עם הידיים, בצורה שווה בתבנית.
- דוקרים את הבצק עם מזלג. דקירות גם דקורטיביות, כי הם חלק מעיצוב מראה העוגייה.
- אופים כ-45 דקות או עד שהבצק מוצק למגע.
- מוציאים מהתנור לרשת קירור. אם רוצים, מפזרים מעל מעט סוכר.
- מצננים כ-3 דקות. כשהעוגיות עדין בתבנית, פורסים עם סכין חד- לפני שהעוגייה תתקשה.
- אם השתמשנו בתבנית מתפרקת- מצננים עוד כ- 15 דקות ומפרקים דפנות בלבד.
- לאחר קירור מוחלט מוציאים את העוגיות מהתבנית.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 19/04/2020